LŠ: Dinamo (ZG) rutinski, APOEL u nadoknadi srušio Rozenborg!

Fudbaleri zagrebačkog Dinama i kiparskog APOEL-a plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 02.08.2016 | 21:30
LŠ: Dinamo (ZG) rutinski, APOEL u nadoknadi srušio Rozenborg!
Zagrepčani su minimalnim rezultatom u Tbilisiju potvrdili rutinsku pobedu nad imenjakom Dinamom, koji su na Maksimiru savladali 2:0.

S druge strane, APOEL je golovima u nadoknadi vremena savladao Rozenborg 3:0 u Nikoziji, razočaravši Norvežane koji su bili na korak od plasmana zbog 2:1 u prvom meču.

Dinamo je trijumf nad Gruzinima potvrdio već u osmom minutu preko Marka Roga. Domaćin je imao više od igre, duplo više šuteva, ali nije uspeo da savlada Eduarda.

U Nikoziji je viđena mnogo izjednačenija borba, oba tima su imala po desetak šuteva, ali su golmani tek nekoliko puta morali da intervenišu.

Ipak, u prvom minutu sudijske nadoknade Vander pronalazi Janisa Janiotasa koji uspeva da savčlada Kvarseja. U nadoknadi se igralo skoro deset minuta, što je domaćin iskoristio te posle kontranapada dotukao goste preko sjajnog Vandera i De Vinsentija.

Tako su Norvežani ostali bez šanse da se bore za povratak u grupnu fazu elitnog takmičenja gde su poslednji put bili 2008. godine. S druge strane, Kiprani imaju priligu da se plasiraju u LŠ četvrti put u poslednjih šest godina.

U plej-of se nešto ranije plasirala Viktorija Plzenj, u toku je duel Zvezde i Ludogoreca, a kasnije BATE gostuje Dandalku.

LŠ, treće kolo kvalifikacija:

Karabag (Azerbejdžan) – Viktorija (Češka) 1:1 (prvi meč 0:0)
Muarem 28 – Krmenčik 85

APOEL (Kipar) – Rozenborg (Norvežka) 2:0 (1:2)
Janiotas 90+1, Vander 90+6, De Vinsenti 90+9

Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:1 (0:2)
Rog 8

U toku:
Crvena zvezda (Srbija) – Ludogorec (Bugarska) (2:2)
Dandalk (Irska) – BATE (Belorusija) (0:1)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar