Крај двомјесечне саге: Сане оборио сајт Манчестер Ситија!

Уговор потписан на пет година, млади Немац задужио дрес са бројем 19.

Фудбал 02.08.2016 | 20:00
Крај двомјесечне саге: Сане оборио сајт Манчестер Ситија!
Пет Гвардиола је дочекао пето појачање. Лерој Сане је после двомесечног развлачења по медијима коначно ставио параф на петогогодишњи уговор и задужио Манчестер Ситијев дрес са бројем 19 на леђима.

"Веома сам срећан што сам овде. Један од разлог због којих сам изабрао баш Сити је управо Гвардиола. Он ме је убедио да дођем. Знам да ћу много научити од њега. Пратио сам га и док је био тренер Барселоне, касније Бајерна... Он може да ме учиним комплетним фудбалером, иако ће ми бити потребно време да се привикнем на нову лигу, нов стил игре", прве су импресије 20-годишњег крилног фудбалера, који може да игра и “десетку“ и лажну “деветку“.

Гвардиола посебно цени такве карактеристике.

"Лерој је посебан играч и наши ће навијачи уживати. Технички је сјајан, миран на лопту, много је разлога да му се дивиш кад га гледаш како игра. Брз је, ствара шансе за друге, ради за тим, а и постиже голове. Има позитиван став притом и одлично ће се уклопити. Још се развија, али не заборавимо да је он већ репрезентативац Немачке".

Пре Санеа Грађани су овог лета довели и Илкана Гундогана, Нолита, Алекса Зинченка иАрона Моја.

Међутим, Сане је свакако најзвучније појачање. Или бар најскупље. Према извештајима са Острва трансфер је вредан 37.000.000 фунти, односно око 44.000.000 евра. Али претпоставља се да су ту и премије које би могле да укупну цену подигну на изнад од 50.000.000. Отуд и толика пажња навијача Ситија. Па је тако, у тренуцима када је информација званично и обелодањена, клупски сајт Манчестер Ситија на неколико минута оборен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар