Kraj dvomjesečne sage: Sane oborio sajt Mančester Sitija!

Ugovor potpisan na pet godina, mladi Nemac zadužio dres sa brojem 19.

Fudbal 02.08.2016 | 20:00
Kraj dvomjesečne sage: Sane oborio sajt Mančester Sitija!
Pet Gvardiola je dočekao peto pojačanje. Leroj Sane je posle dvomesečnog razvlačenja po medijima konačno stavio paraf na petogogodišnji ugovor i zadužio Mančester Sitijev dres sa brojem 19 na leđima.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Jedan od razlog zbog kojih sam izabrao baš Siti je upravo Gvardiola. On me je ubedio da dođem. Znam da ću mnogo naučiti od njega. Pratio sam ga i dok je bio trener Barselone, kasnije Bajerna... On može da me učinim kompletnim fudbalerom, iako će mi biti potrebno vreme da se priviknem na novu ligu, nov stil igre", prve su impresije 20-godišnjeg krilnog fudbalera, koji može da igra i “desetku“ i lažnu “devetku“.

Gvardiola posebno ceni takve karakteristike.

"Leroj je poseban igrač i naši će navijači uživati. Tehnički je sjajan, miran na loptu, mnogo je razloga da mu se diviš kad ga gledaš kako igra. Brz je, stvara šanse za druge, radi za tim, a i postiže golove. Ima pozitivan stav pritom i odlično će se uklopiti. Još se razvija, ali ne zaboravimo da je on već reprezentativac Nemačke".

Pre Sanea Građani su ovog leta doveli i Ilkana Gundogana, Nolita, Aleksa Zinčenka iArona Moja.

Međutim, Sane je svakako najzvučnije pojačanje. Ili bar najskuplje. Prema izveštajima sa Ostrva transfer je vredan 37.000.000 funti, odnosno oko 44.000.000 evra. Ali pretpostavlja se da su tu i premije koje bi mogle da ukupnu cenu podignu na iznad od 50.000.000. Otud i tolika pažnja navijača Sitija. Pa je tako, u trenucima kada je informacija zvanično i obelodanjena, klupski sajt Mančester Sitija na nekoliko minuta oboren.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar