ДНС не подржава СНСД-овог кандидата

Добојски ДНС ускратио је подршку Милораду Живковићу, СНСД-овом кандидату за градоначелника, те је условио позицијама које та странка има на основу коалиције с овдашњим СДС-ом.

Република Српска 02.08.2016 | 19:10
ДНС не подржава СНСД-овог кандидата
Славко Глигорић, предсједник овдашњег ДНС-а, није био доступан на мобилни телефон, а у допису који је достављен СНСД-у се наводи да би подршком Живковићу та странка изгубила позиције у локалној власти, које је након прошлих избора добила на основу коалиционог договора са СДС-ом.

Те позиције, између осталих, су три начелничка мјеста, челна мјеста у два надзорна одбора, три приправничка мјеста са високом стручном спремом у Градској управи, пет радних мјеста са средњом стручном спремом, те скоро 700.000 КМ буџетских средстава за уређење школа и школских објеката, на чијем је челу ДНС-ов кадар.

У допису се наводи да уколико СНСД прије одржавања локалних избора ове године може обезбиједити сличне позиције, спремни су да потпишу споразум о подршци кандидату СНСД-а Милораду Живковићу.

"Имао сам сазнања да ДНС неће подржати овај споразум у Добоју, али то није проблем ни Милорада Живковића, ни СНСД-а Добој, него проблем између двије партије на нивоу Републике Српске", каже Милорад Живковић.

Додаје да се нада да ће у добојском ДНС-у успјети да се "отргну из загрљаја Обрена Петровића и приступе савезу", те тако примијене постојећи коалициони споразум са републичког нивоа.

Подршку Живковићу јуче су потписивањем споразума пружили градски одбори Социјалистичке партије, СРС - Српска у сигурне руке, Уједињене Српске и Партије уједињених пензионера.

"Ова власт на челу с актуелним градоначелником је обесмислила институције града. Скупштину је свела на једно од одјељења којим управља градоначелник. Ми смо процијенили да је Живковић кандидат који разумије да политику треба вратити у оквире институција и да је Скупштина та која креира програме и оквире у којима ће се кретати градоначелник", казао је Срђан Тодоровић, предсједник Градског одбора СП Добој.

Подршку коју је актуелни градоначелник Обрен Петровић и кандидат Савеза за промјене за исту позицију већ добио од СБиХ, СДА, СББ БиХ, те СДП БиХ натјерала је овдашњи одбор Уједињене Српске да подржи Живковића.

"Сматрамо да је то давање ране подршке у ствари продубљивање међусрпских сукоба и тражење одређене личности која ће примакнути Добој Сарајеву, а не Бањалуци, а ми се ни суштински, ни принципијелно не слажемо с таквим поступцима", навео је Слободан Нинковић, лидер добојског одбора Уједињене Српске, те додао да је Живковић прихватио стратешке циљеве те партије и помоћи ће у њиховој реализацији.

Извор: Независне новине

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

грађанин

02.08.2016 18:10

Шта се ово дешава у Добоју са ДНС-ом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тихи поглед

02.08.2016 20:23

Славко Глигориц и Срето Дјурковиц звани пекара су Обренови људи. То и није проблем, нови градонацелник Добоја је др Милорад Зивковиц.

Name

Ја

03.08.2016 13:31

Хахахахаха каква бајка!

Name

дрога

02.08.2016 18:31

И ДНС пун папака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд пд

02.08.2016 20:10

Тај днс је зло зла као и вођа странке пресуђени привредни криминалац Павић.Треба раскинути коалицију са њима,само се користе уз нас,банду треба сиктерисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.08.2016 07:31

Странке јавно располажу радним мјестима, буџетима, пословима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

03.08.2016 09:46

Треба све странке да се одрекну сарадње са ДНС и Павићем како би се кадрови ове странке нашли у затвору јер гдје год су на челу установа фирми ту је пропаст .Министар Малешевић Жељезнице воде пошта...... хапси банду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

03.08.2016 13:19

Нећемо подржати ни ми њиховог кандидата Ђаковића у Приједору око за око зуб за зуб комби странка послије избора нестаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

03.08.2016 18:01

Браво за ДНС који подржава СДС и СДА и срамно воде Добој у Турску државу. Од СДС-а се то и очекивало, али од ДНС није.

ОДГОВОРИТЕ