DNS ne podržava SNSD-ovog kandidata

Dobojski DNS uskratio je podršku Miloradu Živkoviću, SNSD-ovom kandidatu za gradonačelnika, te je uslovio pozicijama koje ta stranka ima na osnovu koalicije s ovdašnjim SDS-om.

Republika Srpska 02.08.2016 | 19:10
DNS ne podržava SNSD-ovog kandidata
Slavko Gligorić, predsjednik ovdašnjeg DNS-a, nije bio dostupan na mobilni telefon, a u dopisu koji je dostavljen SNSD-u se navodi da bi podrškom Živkoviću ta stranka izgubila pozicije u lokalnoj vlasti, koje je nakon prošlih izbora dobila na osnovu koalicionog dogovora sa SDS-om.

Te pozicije, između ostalih, su tri načelnička mjesta, čelna mjesta u dva nadzorna odbora, tri pripravnička mjesta sa visokom stručnom spremom u Gradskoj upravi, pet radnih mjesta sa srednjom stručnom spremom, te skoro 700.000 KM budžetskih sredstava za uređenje škola i školskih objekata, na čijem je čelu DNS-ov kadar.

U dopisu se navodi da ukoliko SNSD prije održavanja lokalnih izbora ove godine može obezbijediti slične pozicije, spremni su da potpišu sporazum o podršci kandidatu SNSD-a Miloradu Živkoviću.

"Imao sam saznanja da DNS neće podržati ovaj sporazum u Doboju, ali to nije problem ni Milorada Živkovića, ni SNSD-a Doboj, nego problem između dvije partije na nivou Republike Srpske", kaže Milorad Živković.

Dodaje da se nada da će u dobojskom DNS-u uspjeti da se "otrgnu iz zagrljaja Obrena Petrovića i pristupe savezu", te tako primijene postojeći koalicioni sporazum sa republičkog nivoa.

Podršku Živkoviću juče su potpisivanjem sporazuma pružili gradski odbori Socijalističke partije, SRS - Srpska u sigurne ruke, Ujedinjene Srpske i Partije ujedinjenih penzionera.

"Ova vlast na čelu s aktuelnim gradonačelnikom je obesmislila institucije grada. Skupštinu je svela na jedno od odjeljenja kojim upravlja gradonačelnik. Mi smo procijenili da je Živković kandidat koji razumije da politiku treba vratiti u okvire institucija i da je Skupština ta koja kreira programe i okvire u kojima će se kretati gradonačelnik", kazao je Srđan Todorović, predsjednik Gradskog odbora SP Doboj.

Podršku koju je aktuelni gradonačelnik Obren Petrović i kandidat Saveza za promjene za istu poziciju već dobio od SBiH, SDA, SBB BiH, te SDP BiH natjerala je ovdašnji odbor Ujedinjene Srpske da podrži Živkovića.

"Smatramo da je to davanje rane podrške u stvari produbljivanje međusrpskih sukoba i traženje određene ličnosti koja će primaknuti Doboj Sarajevu, a ne Banjaluci, a mi se ni suštinski, ni principijelno ne slažemo s takvim postupcima", naveo je Slobodan Ninković, lider dobojskog odbora Ujedinjene Srpske, te dodao da je Živković prihvatio strateške ciljeve te partije i pomoći će u njihovoj realizaciji.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

građanin

02.08.2016 20:10

Šta se ovo dešava u Doboju sa DNS-om?

ODGOVORITE
Name

tihi pogled

02.08.2016 22:23

Slavko Gligoric i Sreto Djurkovic zvani pekara su Obrenovi ljudi. To i nije problem, novi gradonacelnik Doboja je dr Milorad Zivkovic.

Name

Ja

03.08.2016 15:31

Hahahahaha kakva bajka!

Name

droga

02.08.2016 20:31

I DNS pun papaka!

ODGOVORITE
Name

snsd pd

02.08.2016 22:10

Taj dns je zlo zla kao i vođa stranke presuđeni privredni kriminalac Pavić.Treba raskinuti koaliciju sa njima,samo se koriste uz nas,bandu treba sikterisati.

ODGOVORITE
Name

Dragan

03.08.2016 09:31

Stranke javno raspolažu radnim mjestima, budžetima, poslovima...

ODGOVORITE
Name

patriota

03.08.2016 11:46

Treba sve stranke da se odreknu saradnje sa DNS i Pavićem kako bi se kadrovi ove stranke našli u zatvoru jer gdje god su na čelu ustanova firmi tu je propast .Ministar Malešević Željeznice vode pošta...... hapsi bandu.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin

03.08.2016 15:19

Nećemo podržati ni mi njihovog kandidata Đakovića u Prijedoru oko za oko zub za zub kombi stranka poslije izbora nestaje.

ODGOVORITE
Name

Milojko

03.08.2016 20:01

Bravo za DNS koji podržava SDS i SDA i sramno vode Doboj u Tursku državu. Od SDS-a se to i očekivalo, ali od DNS nije.

ODGOVORITE