Иванић: Референдум одржати послије избора

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић сматра да би било добро да референдум о Дану Републике буде одржан послије избора јер би тада била послата јача порука, али да нико нема право да оспорава његово одржавање.

Република Српска 02.08.2016 | 16:51
Иванић: Референдум одржати послије избора
"Било би добро да не буде пред изборе, али када је већ власт одлучила, нека буде. Нико нема право то да оспорава. Знају то врло добро и они који оспоравају референдум и увијек себи траже неког спољног ментора који треба да их брани. Прави мир у БиХ ће се десити када они схвате да Република Српска има дан и кад они буду поштовали тај дан. Док се то не деси нема мира", рекао је Иванић новинарима у Санском Мосту.

Он сматра да је Дан Републике Српске заслужио да референдум буде одржан послије избора, те да је требало избјећи његово одржавање пред изборе и да је за то било снаге.

"Сигурно јесте покушај да се направи предизборни догађај, али након чињенице да је Савез за промјене подржао одржавање референдума, не видим како је на томе уопште сад могуће градити кампању кад сви исто мислимо о том дану", рекао је Иванић, који је и почасни предсједник ПДП-а.

Он је истакао да Република Српска има пуно право на тај референдум и поновио да је највећи удар на Устав БиХ и на БиХ била одлука Уставног суда БиХ о укидању 9. јануара - Дана Републике Српске.

"Људи који то не схватају, оваквим потезима даље руше БиХ. Па ваљда народ Републике Српске има право да се пита да ли неки дан треба да буде празник или не. Само болестан ум може такву ствар сматрати рушењем БиХ. Шта треба да урадимо? Да клекнемо? Да пузимо? Да испуњавамо њихове жеље и захтјеве? И опет не бисмо били добри", нагласио је Иванић.

Извор: Срна
Фото: Анадолија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Имањак

02.08.2016 15:15

Имали ишта битнијег у овој земљи осим тог референдума. Када кућу направим и кредит отплатим онда цу размислити о чему причаш.Сви сте покуповали станове, куће по иностранству а нама овдје солите памет о патриотизму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рус

02.08.2016 15:17

Он није цлан предсједниства из РС него српски представник у предсједниству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

02.08.2016 15:18

Рефедендум одрзати заједно са изборима јер је то најјефтиније рјесенме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

02.08.2016 15:21

Ако РС одрзи референдум ја цу се иселити из РС а патриота сам само пацкање и ста послије референдума .

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицан.

02.08.2016 16:12

НЕРАЗУМЕМ:СВЕ ПАМЕТНИЈИ ОД ПАМЕТНИЈЕГ.4 ЛУДАКА НИКАКО ДА СЕ УСКЛАДЕ!СРАМОТА НЕМАМ КОМЕ ВЕРОВАТИ!

Name

Саво Андриц

02.08.2016 18:34

Плацам ти карту у једном смјеру!

Name

ос

02.08.2016 15:23

Овим приједлогом Иванић навлачи воду на Додиков млин. Ово би заинтригирало бираче да опет гласају за режим који ће ето можда расписати некакав референдум. Ништа друго немају да понуде бирачима. Префригани јесу али не довољно. Босић треба да размисли с ким је у савезу. Иванића напоље из савеза. Без одлагања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

02.08.2016 15:55

Босњаци раде једну неопростиву греску "цувања БиХ",.У сталној су дефанзиви јер Република Српска ради све да БиХ не функционисе.Босњаци требају да раде све да срусе овакву БиХ.Кад се то деси нестају и ентитети и овакви као Иваниц.Који је у највисем органу а не зна да су одлуке уставног суда конацне,јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

02.08.2016 15:58

Ја мислио да је вец одрзан референдум? Како неко прије мене вец наведе, овај тип свако пар дана изрекламира Додика на стету Сзп-а. Мислио сам, у поцетку, да је слуцајно, али је пар коментатора осуло паљбу у његову заститу, те како је уцеван, те паметан... па ако јесте, онда он ово дефинитивно ради намјерно. Среца наса, па и са референдумом или без опстаце Република Српска и ФБиХ и Босна и Херцеговина, а у њима и Срби и Босњаци и Хрвати, заједно са Осталима. Ама драги политицари попустите нас висе са будаластинама. Сви ти датуми су одавно требали бити договорени у скупстинама и уписани у Устав једном за сва времена. Зато трк на посао Младене и сви остали из свих осталих народа, странака, коалиција, да се то заврси како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

02.08.2016 16:33

Ја колко видим и чујем што је срба они су у сдс- у у Рс а остали су муслимани и католици

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

02.08.2016 16:55

Иваницу да неце бити каквог Референдума ускоро?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

04.08.2016 12:29

Полако али сигурно постаје све висе додиков пиун и окреце се од СзП. ПРЕЛИВОДА УВЕК БИО