Покемони у служби америчке кампање

Изборни штабови Хилари Клинтон и Доналда Трампа користе се видео игром Покемон Го, која је постала прави светски феномен, како би привукли нове бираче, посебно оне млађе.

Свијет 02.08.2016 | 10:10
Покемони у служби америчке кампање
"Ови играчи Покемона управо су се пријавили за изборе", објавио је недавно на Твитеру челник Демократске странке у Колораду Џо Макиелски, уз фотографију двојице младића.

Клинтонова је недавно изјавила да она и њен изборни штаб желе да искористе популарност ове игрице за привлачење бирача.

"Не знам ко је створио игрицу ''Покемон Го'', али покушавам да откријем како је можемо искористити да доведемо играче на биралишта", рекла је Клинтонова у једном од својих обраћања нацији.

Игра Покемон Го за мобилне телефоне, коју је произвео Ниантиц Лабс у сарадњи с Нинтендом и његовом подружницом Тхе Покемон Цомпанy, подстиче играче ове игрице да иду у потрагу за виртуалним ликовима који су раштркани у стварном јавном простору.

Апликација, преузета више од 75 милиона пута, јако је популарна међу младима и помоћу ње се могу лоцирати други играчи.

Тако изборни штаб Клинтонове шаље своје људе да обилазе градске улице, паркове и друга јавна мјеста у потрази за љубитељима игрице, а њихов задатак је да их на пар минута одвоје од мобилног и потраге за Покемонима и помогну им да се упишу у бирачки списак.

Присталице Хлари Клинтон се надају да ће на тај начин покренути младе бираче да гласају на председничким изборима 8. новембра, слично као што је штаб Барака Обаме у ту сврху искористио друштвене мреже 2008. и 2012, пренела је Хина.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

02.08.2016 09:27

Будали је море до кољена,као на срцу играцима ПОКЕМОНА сто је била и остала демократска странка!

ОДГОВОРИТЕ