Pokemoni u službi američke kampanje

Izborni štabovi Hilari Klinton i Donalda Trampa koriste se video igrom Pokemon Go, koja je postala pravi svetski fenomen, kako bi privukli nove birače, posebno one mlađe.

Svijet 02.08.2016 | 10:10
Pokemoni u službi američke kampanje
"Ovi igrači Pokemona upravo su se prijavili za izbore", objavio je nedavno na Tviteru čelnik Demokratske stranke u Koloradu Džo Makielski, uz fotografiju dvojice mladića.

Klintonova je nedavno izjavila da ona i njen izborni štab žele da iskoriste popularnost ove igrice za privlačenje birača.

"Ne znam ko je stvorio igricu ''Pokemon Go'', ali pokušavam da otkrijem kako je možemo iskoristiti da dovedemo igrače na birališta", rekla je Klintonova u jednom od svojih obraćanja naciji.

Igra Pokemon Go za mobilne telefone, koju je proizveo Niantic Labs u saradnji s Nintendom i njegovom podružnicom The Pokemon Company, podstiče igrače ove igrice da idu u potragu za virtualnim likovima koji su raštrkani u stvarnom javnom prostoru.

Aplikacija, preuzeta više od 75 miliona puta, jako je popularna među mladima i pomoću nje se mogu locirati drugi igrači.

Tako izborni štab Klintonove šalje svoje ljude da obilaze gradske ulice, parkove i druga javna mjesta u potrazi za ljubiteljima igrice, a njihov zadatak je da ih na par minuta odvoje od mobilnog i potrage za Pokemonima i pomognu im da se upišu u birački spisak.

Pristalice Hlari Klinton se nadaju da će na taj način pokrenuti mlade birače da glasaju na predsedničkim izborima 8. novembra, slično kao što je štab Baraka Obame u tu svrhu iskoristio društvene mreže 2008. i 2012, prenela je Hina.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

02.08.2016 09:27

Budali je more do koljena,kao na srcu igracima POKEMONA sto je bila i ostala demokratska stranka!

ODGOVORITE