Мурињо избацио Швајнија из свлачионице Манчестера!

Покупи ствари и иди! Немац пребачен на тренинге омладинаца, спас би могла да буде Италија.

Фудбал 02.08.2016 | 10:00
Мурињо избацио Швајнија из свлачионице Манчестера!
Уместо „данас нам је диван дан“, може Бастијан Швајнштајгер да запева „покупи ствари и иди“. И то од муке, пошто га је Жозе Мурињо пребацио да тренира са - омладинцима!

На дан прославе 32. рођендана, немачком репрезентативцу је наређено да испразни свлачионицу првог тима и убудуће ради са екипом резервиста Манчестер јунајтеда.

Британски медији уверавају да је ово послендји, уједно најокрутнији, чин неповерења португалског стручњака у способности доскорашњег капитена репрезентације Немачке и јасан сигнал да му за следећу сезону није потребан. Уосталом, Швајнштајгер није путовао на азијску турнеју, није био ни део тима који је у суботу играо са Галатасарајем у Гетеборгу (5:2), а неће бити ни у комбинацији за старт сезоне, му је шеф струке на овај начин саопштио да би за њега било боље да потражи нову средину.

Спас би могла да буде Италија. Тачније, Милано. Тамошњи великани Милан и Интер први су се јавили у намери да ангажују Бастијана Швајнштајгера, међутим, како њихов утицај на фудбалске прилике, поготово тржиште, одавно није јак, питање је да ли ће искусни везиста пристати на трансфер или позајмицу. Ако то учини мораће да значајно редукује плату, у вредности од 200.000 фунти седмично.

С друге стране, Швајнштајгер има још две године уговора са Манчестером и комотну позицију за преговоре са другим, платежно моћним клубовима.

Осим Бастијана Швајнштајгера, Мурињо за наредну сезону не рачуна ни на Аднана Јанузаја, Андреаса Переиру и Педија Мекнира (на продају), Тајлера Блекета и Вила Кина(планирани за позајмице), Камерона Бортвика Џексона и Џејмса Вилсона (тренираће са омладинцима).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар