Murinjo izbacio Švajnija iz svlačionice Mančestera!

Pokupi stvari i idi! Nemac prebačen na treninge omladinaca, spas bi mogla da bude Italija.

Fudbal 02.08.2016 | 10:00
Murinjo izbacio Švajnija iz svlačionice Mančestera!
Umesto „danas nam je divan dan“, može Bastijan Švajnštajger da zapeva „pokupi stvari i idi“. I to od muke, pošto ga je Žoze Murinjo prebacio da trenira sa - omladincima!

Na dan proslave 32. rođendana, nemačkom reprezentativcu je naređeno da isprazni svlačionicu prvog tima i ubuduće radi sa ekipom rezervista Mančester junajteda.

Britanski mediji uveravaju da je ovo poslendji, ujedno najokrutniji, čin nepoverenja portugalskog stručnjaka u sposobnosti doskorašnjeg kapitena reprezentacije Nemačke i jasan signal da mu za sledeću sezonu nije potreban. Uostalom, Švajnštajger nije putovao na azijsku turneju, nije bio ni deo tima koji je u subotu igrao sa Galatasarajem u Geteborgu (5:2), a neće biti ni u kombinaciji za start sezone, mu je šef struke na ovaj način saopštio da bi za njega bilo bolje da potraži novu sredinu.

Spas bi mogla da bude Italija. Tačnije, Milano. Tamošnji velikani Milan i Inter prvi su se javili u nameri da angažuju Bastijana Švajnštajgera, međutim, kako njihov uticaj na fudbalske prilike, pogotovo tržište, odavno nije jak, pitanje je da li će iskusni vezista pristati na transfer ili pozajmicu. Ako to učini moraće da značajno redukuje platu, u vrednosti od 200.000 funti sedmično.

S druge strane, Švajnštajger ima još dve godine ugovora sa Mančesterom i komotnu poziciju za pregovore sa drugim, platežno moćnim klubovima.

Osim Bastijana Švajnštajgera, Murinjo za narednu sezonu ne računa ni na Adnana Januzaja, Andreasa Pereiru i Pedija Meknira (na prodaju), Tajlera Bleketa i Vila Kina(planirani za pozajmice), Kamerona Bortvika Džeksona i Džejmsa Vilsona (treniraće sa omladincima).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar