Заокрет од 180 степени!

Варди некад у кући са наногицом, данас на истом месту због “полицијског часа”! Слава има предности, али и своје мане… Посебно кад си најбољи играч Премијер лиге!

Фудбал 07.08.2016 | 14:00
Заокрет од 180 степени!
Као главни јунак прошлосезонске бајке зване Лестер, Џејми Варди је за релативно кратко време од анонимуса постао најбољи играч енглеске Премијер лиге. Момак који је својевремено играо седмолигашки фудбал за Халфакс, због хулиганских испада чак био и на робији због чега је носио и наногицу, доживео је потпуни процват у 29. години живота постигавши 24 поготка у елитном енглеском такмичењу и тиме запушио уста поклоницима модерног фудбала да једна екипа мора имати искључиво скупоцене суперзвезде не би ли остварила врхунски резултат.

Ипак, само Варди зна где почиње дно, а где ће бити врх леденог брега и колико је зноја, суза и труда морао да уложи сваког момента када су му говорили да му је најбоље ту где јесте. Да је управо тај седми ранг такмичења његов максимум. И успео је. Уместо да траћи своје време по локалним енглеским пабовима, Варди тренутно зарађује 100.000 фунти недељно, одбио је 22.000.000 фунти вредан трансфер у Арсенал и са Лестером ће први пут од октобра живети још једну бајку звану Лига шампиона.

Колико се живот енглеског репрезентативца променио сведочи његова изјава да више нема ни минут приватности.

"То је лудница! Не могу да напустим кућу на минут, а да ме неко не сретне. Због тога практично и да не напуштам дом. Живим као да сам под
полицијским часом", истиче нападач Лестера.

Офанзивац Лисица наводи да је током почетка прошлогодишњег шампионата могао мирније да се креће, а онда је уследило рушење рекорда са 11 узастопних голова у Премијер лиги. Од тада, све се променило у животу жгољавог нападача Лестера.

"Сада више волим да проводим време код куће са породицом или на компјутеру. И даље с времена на време уштинем себе, када помислим на неколико претходних година свог живота", јасан је Варди.

Инспиративна прича од играча са седмолигашког фудбалског бојишта до статуса енглеског репрезентативца добиће холивудски епилог у виду филма наредне године, док је за октобар планиран излазак аутобиографије. Без обзира на велику популарност, Варди остаје исти онај приземлни момак, који једва чека да почне одбрану титуле 13. августа када ће Лисице укрстити копља са Хал Ситијем.

"Осећам да клуб из дана у дан све више напредује. То вам је као вожња на једном од оних сајмова брзе вожње. Седнете у седиште и онда - бум! Наступа ерупција", инспиративно објашњава.

Нападач Лестера један је од оних који верују да посао клуба још није завршен и да би титула и наредне године могла да се нађе у витринама владајућег шампиона.

"Ми смо само мали Лестер, тако још увек говоре, иако смо освојили титулу. Није било предвиђено да такав клуб постане шампион. Многи су тврдили како је случајност што побеђујемо све редом, а ја могу само да им поручим да је 38 победа и укупно четири пораза од 47 мечева, све само не случајност", завршио је у свом маниру Варди. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар