Zaokret od 180 stepeni!

Vardi nekad u kući sa nanogicom, danas na istom mestu zbog “policijskog časa”! Slava ima prednosti, ali i svoje mane… Posebno kad si najbolji igrač Premijer lige!

Fudbal 07.08.2016 | 14:00
Zaokret od 180 stepeni!
Kao glavni junak prošlosezonske bajke zvane Lester, Džejmi Vardi je za relativno kratko vreme od anonimusa postao najbolji igrač engleske Premijer lige. Momak koji je svojevremeno igrao sedmoligaški fudbal za Halfaks, zbog huliganskih ispada čak bio i na robiji zbog čega je nosio i nanogicu, doživeo je potpuni procvat u 29. godini života postigavši 24 pogotka u elitnom engleskom takmičenju i time zapušio usta poklonicima modernog fudbala da jedna ekipa mora imati isključivo skupocene superzvezde ne bi li ostvarila vrhunski rezultat.

Ipak, samo Vardi zna gde počinje dno, a gde će biti vrh ledenog brega i koliko je znoja, suza i truda morao da uloži svakog momenta kada su mu govorili da mu je najbolje tu gde jeste. Da je upravo taj sedmi rang takmičenja njegov maksimum. I uspeo je. Umesto da traći svoje vreme po lokalnim engleskim pabovima, Vardi trenutno zarađuje 100.000 funti nedeljno, odbio je 22.000.000 funti vredan transfer u Arsenal i sa Lesterom će prvi put od oktobra živeti još jednu bajku zvanu Liga šampiona.

Koliko se život engleskog reprezentativca promenio svedoči njegova izjava da više nema ni minut privatnosti.

"To je ludnica! Ne mogu da napustim kuću na minut, a da me neko ne sretne. Zbog toga praktično i da ne napuštam dom. Živim kao da sam pod
policijskim časom", ističe napadač Lestera.

Ofanzivac Lisica navodi da je tokom početka prošlogodišnjeg šampionata mogao mirnije da se kreće, a onda je usledilo rušenje rekorda sa 11 uzastopnih golova u Premijer ligi. Od tada, sve se promenilo u životu žgoljavog napadača Lestera.

"Sada više volim da provodim vreme kod kuće sa porodicom ili na kompjuteru. I dalje s vremena na vreme uštinem sebe, kada pomislim na nekoliko prethodnih godina svog života", jasan je Vardi.

Inspirativna priča od igrača sa sedmoligaškog fudbalskog bojišta do statusa engleskog reprezentativca dobiće holivudski epilog u vidu filma naredne godine, dok je za oktobar planiran izlazak autobiografije. Bez obzira na veliku popularnost, Vardi ostaje isti onaj prizemlni momak, koji jedva čeka da počne odbranu titule 13. avgusta kada će Lisice ukrstiti koplja sa Hal Sitijem.

"Osećam da klub iz dana u dan sve više napreduje. To vam je kao vožnja na jednom od onih sajmova brze vožnje. Sednete u sedište i onda - bum! Nastupa erupcija", inspirativno objašnjava.

Napadač Lestera jedan je od onih koji veruju da posao kluba još nije završen i da bi titula i naredne godine mogla da se nađe u vitrinama vladajućeg šampiona.

"Mi smo samo mali Lester, tako još uvek govore, iako smo osvojili titulu. Nije bilo predviđeno da takav klub postane šampion. Mnogi su tvrdili kako je slučajnost što pobeđujemo sve redom, a ja mogu samo da im poručim da je 38 pobeda i ukupno četiri poraza od 47 mečeva, sve samo ne slučajnost", završio je u svom maniru Vardi. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar