Сале о Бајерну: Настављам Каријевим путем!

Баварски клуб озваничио сарадњу са српским селектором.

Кошарка 03.08.2016 | 17:45
Сале о Бајерну: Настављам Каријевим путем!
Најављено - реализовано. Александар Саша Ђорђевић заиста је преузео Бајерн.

Иако је физички присутан у Аргентини, на припремном турниру за Олимпијске игре у Рију, селектор репрезентације Србије потписао је уговор са клубом из Минхена и потврдио да ће следеће сезоне наследити Светислава Пешића.

Популарни "Кари" открио је да је управо он одабрао да га "Сале Национале" наследи, а Ђорђевић је у изјави за клупски сајт истакао свој оптимизам и амбицију да настави путем старијег колеге, који му је у једном периоду каријере био шеф у репрезентацији.

"Веома сам срећан што сам дошао у Бајерн и што сам постао део ове организације. Такође ми је велика част што ћу бити у могућности да наставим рад Светислава Пешића. Нас двојица имамо дуг однос, био сам капитен јуниорске репрезентације коју је он водио и увек ми је био учитељ и узор", изјавио је Ђорђевић.

Подсетимо, њих двојица сарађивала су у јуниорској селекцији СФР Југославије која је 1987. освојила титулу шампиона света у Бормију. Део те генерације били су Ђорђевић, Владе Дивац, Тони Кукоч, Небојша Илић, Славиша Копривица, Дино Рађа...

Салетов потпис за Бајерн поново им је спојио путеве.

"Знам за озбиљност овог пројекта. Веома сам задовољан последњим селекцијама екипе, Марко (Пешић, генерални менаџер Бајерна) урадио је веома добар посао. Тим ће бити комплетиран доласком још двојице играча. Заједно ћемо покушати да остваримо највише циљеве", подвукао је Ђорђевић.

Под његовим вођством, Бајерн ће следеће сезоне "напасти" титулу Бундеслиге, коју је последњи пут освојио 2012, а паралелно с тим ће водити битке и у Еврокупу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар