Sale o Bajernu: Nastavljam Karijevim putem!

Bavarski klub ozvaničio saradnju sa srpskim selektorom.

Košarka 03.08.2016 | 17:45
Sale o Bajernu: Nastavljam Karijevim putem!
Najavljeno - realizovano. Aleksandar Saša Đorđević zaista je preuzeo Bajern.

Iako je fizički prisutan u Argentini, na pripremnom turniru za Olimpijske igre u Riju, selektor reprezentacije Srbije potpisao je ugovor sa klubom iz Minhena i potvrdio da će sledeće sezone naslediti Svetislava Pešića.

Popularni "Kari" otkrio je da je upravo on odabrao da ga "Sale Nacionale" nasledi, a Đorđević je u izjavi za klupski sajt istakao svoj optimizam i ambiciju da nastavi putem starijeg kolege, koji mu je u jednom periodu karijere bio šef u reprezentaciji.

"Veoma sam srećan što sam došao u Bajern i što sam postao deo ove organizacije. Takođe mi je velika čast što ću biti u mogućnosti da nastavim rad Svetislava Pešića. Nas dvojica imamo dug odnos, bio sam kapiten juniorske reprezentacije koju je on vodio i uvek mi je bio učitelj i uzor", izjavio je Đorđević.

Podsetimo, njih dvojica sarađivala su u juniorskoj selekciji SFR Jugoslavije koja je 1987. osvojila titulu šampiona sveta u Bormiju. Deo te generacije bili su Đorđević, Vlade Divac, Toni Kukoč, Nebojša Ilić, Slaviša Koprivica, Dino Rađa...

Saletov potpis za Bajern ponovo im je spojio puteve.

"Znam za ozbiljnost ovog projekta. Veoma sam zadovoljan poslednjim selekcijama ekipe, Marko (Pešić, generalni menadžer Bajerna) uradio je veoma dobar posao. Tim će biti kompletiran dolaskom još dvojice igrača. Zajedno ćemo pokušati da ostvarimo najviše ciljeve", podvukao je Đorđević.

Pod njegovim vođstvom, Bajern će sledeće sezone "napasti" titulu Bundeslige, koju je poslednji put osvojio 2012, a paralelno s tim će voditi bitke i u Evrokupu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar