Еколошка катастрофа у рјечици Крижевица

Еколошка катастрофа забиљежена је ових дана у рјечици Крижевица која протиче кроз Сребреницу и Братунац, када је због изливања отровног материјала дошло до загађења ријеке и помора рибе. Спортско-риболовно удружење „Дрина“ из Братунца поднијело је кривичну пријаву против, за сада, непознатог поциниоца. Предузеће које се прво нашло на листи прозваних је Фабрика за поцинчавања Поточари, на чијем челу се налази син актуелног министра саобраћаја Неђе Трнинића.

Република Српска 01.08.2016 | 18:23
Еколошка катастрофа у рјечици Крижевица
Директор фабрике за поцинчавање Сребреница и одборник у локалној скупштини Бојан Трнинић, каже да 12 фирми из Сребренице и Братунца испушта разне емулзије у рјечицу Крижевицу и да су оптужбе да је ова фабрика изазвала загађење воде и помор рибе нетачне, те да се користи свака прилика да се оцрни његова породица и да су и овога пута у питању предизборне игре. Трнинић каже да су инспекције биле и да ништа спорно нису нашле, а тврди да у фабрици итекако воде рачуна о заштити животне и радне средине.

Чланови спортско-риболовног удружења "Дрина" из Братунца поднијели су кривичну пријаву против, за сада, непознатог починиоца да би неко одговарао и надокнадио причињену штету, јер се ради о угинућу више хиљада риба и уништењу рибље млађи.

Надлежне општинске инспекције из Братунца и Сребрнице узеле су узорке воде и угинуле рибе на основу којих ће се утврдити ко је починилац ове еколошке катастрофе. Од загађења вода је била црвена, а да ли ће такав бити и образ онога који је томе допринио, сазнаће се након добијених анализа из Бањалуке.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоол

01.08.2016 19:13

За ово у некој нормалној земљи би дигли војску и прогласили ванредно стање.Испустити оно и потровати рибу је срамота и дно и не знам колики идиот мораш бити па оно урадити.

ОДГОВОРИТЕ