Ekološka katastrofa u rječici Križevica

Ekološka katastrofa zabilježena je ovih dana u rječici Križevica koja protiče kroz Srebrenicu i Bratunac, kada je zbog izlivanja otrovnog materijala došlo do zagađenja rijeke i pomora ribe. Sportsko-ribolovno udruženje „Drina“ iz Bratunca podnijelo je krivičnu prijavu protiv, za sada, nepoznatog pocinioca. Preduzeće koje se prvo našlo na listi prozvanih je Fabrika za pocinčavanja Potočari, na čijem čelu se nalazi sin aktuelnog ministra saobraćaja Neđe Trninića.

Republika Srpska 01.08.2016 | 18:23
Ekološka katastrofa u rječici Križevica
Direktor fabrike za pocinčavanje Srebrenica i odbornik u lokalnoj skupštini Bojan Trninić, kaže da 12 firmi iz Srebrenice i Bratunca ispušta razne emulzije u rječicu Križevicu i da su optužbe da je ova fabrika izazvala zagađenje vode i pomor ribe netačne, te da se koristi svaka prilika da se ocrni njegova porodica i da su i ovoga puta u pitanju predizborne igre. Trninić kaže da su inspekcije bile i da ništa sporno nisu našle, a tvrdi da u fabrici itekako vode računa o zaštiti životne i radne sredine.

Članovi sportsko-ribolovnog udruženja "Drina" iz Bratunca podnijeli su krivičnu prijavu protiv, za sada, nepoznatog počinioca da bi neko odgovarao i nadoknadio pričinjenu štetu, jer se radi o uginuću više hiljada riba i uništenju riblje mlađi.

Nadležne opštinske inspekcije iz Bratunca i Srebrnice uzele su uzorke vode i uginule ribe na osnovu kojih će se utvrditi ko je počinilac ove ekološke katastrofe. Od zagađenja voda je bila crvena, a da li će takav biti i obraz onoga koji je tome doprinio, saznaće se nakon dobijenih analiza iz Banjaluke.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zool

01.08.2016 19:13

Za ovo u nekoj normalnoj zemlji bi digli vojsku i proglasili vanredno stanje.Ispustiti ono i potrovati ribu je sramota i dno i ne znam koliki idiot moraš biti pa ono uraditi.

ODGOVORITE