ЛШ - Рендулић: Чека нас меч деценије!

"Надам се да ћемо уз помоћ навијача успети да прођемо", поручио је штопер Црвене звезде.

Фудбал 01.08.2016 | 21:30
ЛШ - Рендулић: Чека нас меч деценије!
Фудбалери Црвене звезде у уторак увече (20.30) имају прилику да пред својим навијачима обезбеде прво учешће у групној фази неког међународног такмичења после девет година.

Ако прођу Лудогорец, а имају 2:2 из првог дуела играног у Бугарској, црвено-бели ће обезбедити Лигу Европе, без обзира на учинак у плеј-оф рунди квалификација за Лигу шампиона.

Гостујући на ТВ Арена Спорт, штопер Зоран Рендулић позвао је навијаче да испуне трибине стадиона Рајко Митић и помогну екипи да оствари зацртан циљ.

"Мислим да ће у уторак бити много тежа утакмица него у Разграду. На њима је већи притисак, али ми имамо прилику да остваримо нешто што се чека већ девет година. Нема сумње да је ово најважнија утакмица за Звезду у последњих десетак година. Надам се да ћемо уз помоћ навијача успети да прођемо", изјавио је Рендулић у студију београдске телевизије.

"Волео бих и Војводина да уђе у Лигу Европе, стварно је време да се српски фудбал подигне на мало више гране", додао је Звездин дефанзивац.

Одбрана црвено-белих на старту сезоне показала се као најслабији део тима, али Рендулић не брине због тога.

"У Звезди је специфична ситуација са одбрамбеним играчима. Стално се истиче да су штопери проблем и треба се навићи на то, али екипа се брани од нападача. Битно је да сви добро стоје на терену... Мени је важно да екипа побеђује, а ја сам спреман да трпим критике ако заиста има разлога за њих", поручио је 32-годишњи фудбалер.

Рођени Сарајлија није забринут и када је у питању старт у домаћем шампионату. Звезда је у првом колу одиграла 2:2 против Напретка на свом стадиону, али је недељу дана касније освојила три бода.

"И прошле године смо имали лош старт, али не бринем, временом ћемо грешке свести на минимум. Већ против Лудогореца и Металца показали смо да ћемо из утакмице у утакмицу бити све бољи, тако је било и прошле сезоне".

У односу на тим Црвене звезде који је почео у уторак у Разграду, у петак је недостајало осам играча.

"Имамо на сваком месту по два добра играча. Против Металца осам стартера из Бугарске нису били у тиму, али то се није осетило".

Рендулић са црвено-белима има уговор до краја сезоне. Помињало се током лета да би могао да напусти клуб, међутим, то се није догодило. Још...

"Добро сам одрадио припреме и мислим да ће ми значити да добро одиграм још ову сезону, али у фудбалу се никад не зна са трансферима".

Искусни штопер се осврнуо и на период доласка у Звезду, пре годину дана из Чукаричког. Био је најављен као велико појачање, али му је требало доста времена да се наметне Миодрагу Божовићу.

"За првих шест месеци два пута сам имао повреду листа, а екипа је играла добро и тренер није имао шта да мења. Сада сам прошао припреме, осећам се добро и тренер ће одредити колико ћу бити на терену", констатовао је Рендулић.

Док није играо, кружила је шала да је доведен у Звезду само због добре атмосфере у свлачионици.

"Чуо сам за то, то је потекло зато што ме је тренер Божовић знао од раније, из чачанског Борца. Битно ми је било да останем психички стабилан док нисам играо и зато сам се трудио да се често шалим".

Открио је популарни Рендула и ко му је омиљена "мета".

"Наместило се да то буде капитен и конкурент за место у тиму, Александар Луковић. Првог дана смо сели један до другог у свлачионици и тако је почело. Касније смо сазнали и да живимо у истој улици, па се и ван терена највише дружимо. Ту је и његов кум Душан Анђелковић", открио је Рендулић и додао да су се и бројни странци у Звезди одлично уклопили и да умеју да прихвате шалу.

О ПОРАЗУ ПАРТИЗАНА

"Одавно нисам видео тако лош терен. Колико се сећам, раније је био много бољи... Изненадили су ме играчи Напретка у првом колу против нас, али ево, потврдили су да имају квалитет".

ДЕВЕТ ГОЛОВА ЗА ЈАВОР!

Играјући за Јавор из Ивањице, Зоран Рендулић је као штопер постигао девет голова за годину и по дана. "Тако се наместило. Имали смо корнер по утакмици и све добијали 1:0. У Звезди сам, за сада, дао само један гол и то у пријатељској утакмици". Можда се то промени у уторак против Лудогореца? "Даће Бог", волео би искусни дефанзивац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар