LŠ - Rendulić: Čeka nas meč decenije!

"Nadam se da ćemo uz pomoć navijača uspeti da prođemo", poručio je štoper Crvene zvezde.

Fudbal 01.08.2016 | 21:30
LŠ - Rendulić: Čeka nas meč decenije!
Fudbaleri Crvene zvezde u utorak uveče (20.30) imaju priliku da pred svojim navijačima obezbede prvo učešće u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja posle devet godina.

Ako prođu Ludogorec, a imaju 2:2 iz prvog duela igranog u Bugarskoj, crveno-beli će obezbediti Ligu Evrope, bez obzira na učinak u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Gostujući na TV Arena Sport, štoper Zoran Rendulić pozvao je navijače da ispune tribine stadiona Rajko Mitić i pomognu ekipi da ostvari zacrtan cilj.

"Mislim da će u utorak biti mnogo teža utakmica nego u Razgradu. Na njima je veći pritisak, ali mi imamo priliku da ostvarimo nešto što se čeka već devet godina. Nema sumnje da je ovo najvažnija utakmica za Zvezdu u poslednjih desetak godina. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača uspeti da prođemo", izjavio je Rendulić u studiju beogradske televizije.

"Voleo bih i Vojvodina da uđe u Ligu Evrope, stvarno je vreme da se srpski fudbal podigne na malo više grane", dodao je Zvezdin defanzivac.

Odbrana crveno-belih na startu sezone pokazala se kao najslabiji deo tima, ali Rendulić ne brine zbog toga.

"U Zvezdi je specifična situacija sa odbrambenim igračima. Stalno se ističe da su štoperi problem i treba se navići na to, ali ekipa se brani od napadača. Bitno je da svi dobro stoje na terenu... Meni je važno da ekipa pobeđuje, a ja sam spreman da trpim kritike ako zaista ima razloga za njih", poručio je 32-godišnji fudbaler.

Rođeni Sarajlija nije zabrinut i kada je u pitanju start u domaćem šampionatu. Zvezda je u prvom kolu odigrala 2:2 protiv Napretka na svom stadionu, ali je nedelju dana kasnije osvojila tri boda.

"I prošle godine smo imali loš start, ali ne brinem, vremenom ćemo greške svesti na minimum. Već protiv Ludogoreca i Metalca pokazali smo da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, tako je bilo i prošle sezone".

U odnosu na tim Crvene zvezde koji je počeo u utorak u Razgradu, u petak je nedostajalo osam igrača.

"Imamo na svakom mestu po dva dobra igrača. Protiv Metalca osam startera iz Bugarske nisu bili u timu, ali to se nije osetilo".

Rendulić sa crveno-belima ima ugovor do kraja sezone. Pominjalo se tokom leta da bi mogao da napusti klub, međutim, to se nije dogodilo. Još...

"Dobro sam odradio pripreme i mislim da će mi značiti da dobro odigram još ovu sezonu, ali u fudbalu se nikad ne zna sa transferima".

Iskusni štoper se osvrnuo i na period dolaska u Zvezdu, pre godinu dana iz Čukaričkog. Bio je najavljen kao veliko pojačanje, ali mu je trebalo dosta vremena da se nametne Miodragu Božoviću.

"Za prvih šest meseci dva puta sam imao povredu lista, a ekipa je igrala dobro i trener nije imao šta da menja. Sada sam prošao pripreme, osećam se dobro i trener će odrediti koliko ću biti na terenu", konstatovao je Rendulić.

Dok nije igrao, kružila je šala da je doveden u Zvezdu samo zbog dobre atmosfere u svlačionici.

"Čuo sam za to, to je poteklo zato što me je trener Božović znao od ranije, iz čačanskog Borca. Bitno mi je bilo da ostanem psihički stabilan dok nisam igrao i zato sam se trudio da se često šalim".

Otkrio je popularni Rendula i ko mu je omiljena "meta".

"Namestilo se da to bude kapiten i konkurent za mesto u timu, Aleksandar Luković. Prvog dana smo seli jedan do drugog u svlačionici i tako je počelo. Kasnije smo saznali i da živimo u istoj ulici, pa se i van terena najviše družimo. Tu je i njegov kum Dušan Anđelković", otkrio je Rendulić i dodao da su se i brojni stranci u Zvezdi odlično uklopili i da umeju da prihvate šalu.

O PORAZU PARTIZANA

"Odavno nisam video tako loš teren. Koliko se sećam, ranije je bio mnogo bolji... Iznenadili su me igrači Napretka u prvom kolu protiv nas, ali evo, potvrdili su da imaju kvalitet".

DEVET GOLOVA ZA JAVOR!

Igrajući za Javor iz Ivanjice, Zoran Rendulić je kao štoper postigao devet golova za godinu i po dana. "Tako se namestilo. Imali smo korner po utakmici i sve dobijali 1:0. U Zvezdi sam, za sada, dao samo jedan gol i to u prijateljskoj utakmici". Možda se to promeni u utorak protiv Ludogoreca? "Daće Bog", voleo bi iskusni defanzivac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar