Бећировић: Постоји амерички документ о самосталности Српске!

Бх. парламентарац Денис Бећировић на данашњој сједници тијела истакао је да постоји документ ''Анекс 4 по моделу Устава Сједињених Америчких Држава'' који, како је речено, представља пријетњу за БиХ.

Босна и Херцеговина 01.08.2016 | 16:01
Бећировић: Постоји амерички документ о самосталности Српске!
Он је истакао како протеклих пет година трају плански удари према држави БиХ на бази одређених докумената, међу којима су и они који су направили страни лобисти. Такав је, како је навео, и овај који је достављен представницима Републике Српске, преносе сарајевски медији.

Бећировић је рекао како је овај документ, написан на неколико десетина страница, садржи кључне речи: ''споразумна држава'', ''БиХ држава заједница'' и ''самостална Република Српска у дејтонској БиХ''.

"Закључак тог документа је да треба направити ситуацију која би дала два рјешења за БиХ: подјела на три републике и стварање конфедерације и агонија распада БиХ, односно одређивање када треба формално да се одлучи да се БиХ распадне", навео је Бећировић.

Председавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, коментаришући ове наводе, рекао је како није информисан о постојању таквог документа. Нагласио је да Бећировић, као посланик, о томе треба да информише надлежне институције.

"То је озбиљна ствар и очекујем реакцију на такав документ", рекао је Звиздић.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

гаврило

01.08.2016 14:03

Дијалектички материјализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хусеин капетан

01.08.2016 14:23

Зна и Бећировић ко што је и и рахметли Алија знао да се нико не може држати у некој држави на силу и да ће Република Српска кад тад бити независна. У ко зна колико стољећа су Бошњаци опстали и сада сами пријете своме нестанку сукобом са Србима... Никад прије данас и никад се више није бошњачко руководство коцкало опстанком Босне. Вјерују Америнцима... А Израел наоружавао Србе у прошлом рату. Е туго миндерска сарајевска... Само ми жао ових малих људи који ће изгинути као што су гинули Милошевићеви омладинци покушавајући да спријече Хрватску и Словенију да се отцијепе. Уствари, жао ми је свакога ко мисли да може нешто промијенити и на нешто утјецати, да неће све бити онако како газде са вана кажу... Тешко ономе ко живи у занимљивим временима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

вип-тетка Сплит

01.08.2016 19:45

Срби морају да добију дрзаву али и муслимани да дају дио хрватима од федерације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

02.08.2016 13:06

Посавину вратити Хрватскоме пуцанству и све ријесено!

Name

Хм

01.08.2016 22:03

Лагано се заговнава. Браниоци и спасиоци никад не спавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјецко

02.08.2016 07:52

То хоце опет Амери да закухају а ови наси једва цекају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуг није Друг

02.08.2016 13:12

Све док смо дузни ММФ-у нема рата.Погледајте како пролазе они који им не дугују.

ОДГОВОРИТЕ