Bećirović: Postoji američki dokument o samostalnosti Srpske!

Bh. parlamentarac Denis Bećirović na današnjoj sjednici tijela istakao je da postoji dokument ''Aneks 4 po modelu Ustava Sjedinjenih Američkih Država'' koji, kako je rečeno, predstavlja prijetnju za BiH.

Bosna i Hercegovina 01.08.2016 | 16:01
Bećirović: Postoji američki dokument o samostalnosti Srpske!
On je istakao kako proteklih pet godina traju planski udari prema državi BiH na bazi određenih dokumenata, među kojima su i oni koji su napravili strani lobisti. Takav je, kako je naveo, i ovaj koji je dostavljen predstavnicima Republike Srpske, prenose sarajevski mediji.

Bećirović je rekao kako je ovaj dokument, napisan na nekoliko desetina stranica, sadrži ključne reči: ''sporazumna država'', ''BiH država zajednica'' i ''samostalna Republika Srpska u dejtonskoj BiH''.

"Zaključak tog dokumenta je da treba napraviti situaciju koja bi dala dva rješenja za BiH: podjela na tri republike i stvaranje konfederacije i agonija raspada BiH, odnosno određivanje kada treba formalno da se odluči da se BiH raspadne", naveo je Bećirović.

Predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, komentarišući ove navode, rekao je kako nije informisan o postojanju takvog dokumenta. Naglasio je da Bećirović, kao poslanik, o tome treba da informiše nadležne institucije.

"To je ozbiljna stvar i očekujem reakciju na takav dokument", rekao je Zvizdić.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

gavrilo

01.08.2016 14:03

Dijalektički materijalizam.

ODGOVORITE
Name

Husein kapetan

01.08.2016 14:23

Zna i Bećirović ko što je i i rahmetli Alija znao da se niko ne može držati u nekoj državi na silu i da će Republika Srpska kad tad biti nezavisna. U ko zna koliko stoljeća su Bošnjaci opstali i sada sami prijete svome nestanku sukobom sa Srbima... Nikad prije danas i nikad se više nije bošnjačko rukovodstvo kockalo opstankom Bosne. Vjeruju Amerincima... A Izrael naoružavao Srbe u prošlom ratu. E tugo minderska sarajevska... Samo mi žao ovih malih ljudi koji će izginuti kao što su ginuli Miloševićevi omladinci pokušavajući da spriječe Hrvatsku i Sloveniju da se otcijepe. Ustvari, žao mi je svakoga ko misli da može nešto promijeniti i na nešto utjecati, da neće sve biti onako kako gazde sa vana kažu... Teško onome ko živi u zanimljivim vremenima...

ODGOVORITE
Name

vip-tetka Split

01.08.2016 19:45

Srbi moraju da dobiju drzavu ali i muslimani da daju dio hrvatima od federacije

ODGOVORITE
Name

Pendula

02.08.2016 13:06

Posavinu vratiti Hrvatskome pucanstvu i sve rijeseno!

Name

Hm

01.08.2016 22:03

Lagano se zagovnava. Branioci i spasioci nikad ne spavaju.

ODGOVORITE
Name

Djecko

02.08.2016 07:52

To hoce opet Ameri da zakuhaju a ovi nasi jedva cekaju

ODGOVORITE
Name

Dug nije Drug

02.08.2016 13:12

Sve dok smo duzni MMF-u nema rata.Pogledajte kako prolaze oni koji im ne duguju.

ODGOVORITE