Приштина: Магистрали име Бајденовог сина

Потпредседник САД Џозеф Бајден 17. августа боравиће у Приштини, а у покушају да се додвори Бајдену, који важи за једног од највећих подржавалаца независности, влада у Приштини је назвала магистрални пут Урошевац-Гњилане именом његовог покојног сина Боа Бајдена, пренела је данас "Политика" наводе косовска КТВ.

Србија 01.08.2016 | 14:10
Приштина: Магистрали име Бајденовог сина
Како пише београдски дневник, најава Хашима Тачија да ће покренути тужбу против Србије за "Милошевићев геноцид" тумаци се као покушај скретања пажње с почетка рада Специјалног суда за ратне злочине тзв. ОВК и политички маневар пред долазак потпредседника САД 17. августа.

Страх од почетка рада Специјалног суда за ратне злочине такозване Ослободилачке војске Косова и неспровођење Бриселског споразума главни су разлози зашто је Тачи поново најавио да це Приштина пред међународним судом покренути тужбу против Србије за "Милошевићев геноцид".

Његову намеру нико у Београду не узима за озбиљно, а албански медији у Приштини сматрају да је реч о политичком маневру косовског председника направљеном намерно пред посету Бајдена Приштини.

Косовски портали истичу да је поново покретање иницијативе која нема никакво правно утемељење пре свега покушај Тачија да бар незванично од америчке администрације добије потврду да се он неће наћи на оптуженицкој клупи у Хагу, због сумње о трговини органима заробљених Срба током НАТО интервенције, наводи лист.

Да би албанска страна покушала да се додвори Џозефу Бајдену, који на Космету важи за једног од највећих подржавалаца независности, влада самопроглашеног Косова је назвала магистрални пут Урошевац-Гњилане именом његовог покојног сина Боа Бајдена, пренела је косовска КТВ.

Упркос томе, како наводе косовски медији, званична Приштина може да очекује само да Бајден потврди безрезервну подршку председника САД Барака Обаме независном Косову, али да у дијалогу с Тачијем неће бити речи о Специјалном суду.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже да Тачи периодично најављује тужбу за геноцид против Србије и да је то сада покренуто из два разлога: противљење формирању Заједнице српских општина и страх од почетка рада Специјалног суда у Хагу, пренела је "Политика".

Извор: Политика/Тањуг
Фото: Телеграф.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ој ха

01.08.2016 22:05

Ала се ови увлаце, висе ни не вире.

ОДГОВОРИТЕ