Талибани активирали бомбу у Кабулу

Талибани су преузели одговорност за јутрошњи напад камионом бомбом на војну и логистичку базу страних трупа у Кабулу, која је потресла главни град Авганистана, али није нанијела веће жртве.

Свијет 01.08.2016 | 08:12
Талибани активирали бомбу у Кабулу
Шеф полиције Абудл Рахман Рахини рекао је да је погинуо један нападач кад је његово возило експлодирало, док је још двојицу убила полиција. Живот је изгубио и један припадник снага реда.

У зору су се чуле спорадичне детонације и пуцњава у индустријској зони града, недалеко од хотела "Нортгејт", гдје станују припадници страних војски и цивилних организација.

Хотел је нападнут седам дана након што је "Исламска држава" преузела одговорност за самоубилачки напад на демонстрације шиитске хазарске мањине, када је убијено најмање 80 људи.

Талибани, који кажу да "освајачи" морају да напусте Авганистан и да желе да избјегну цивилне жртве, тврде да се војна база не налази близу стамбене области и да цивили нису страдали.

Талибани тврде да у бомбашком нападу има "неколико десетина мртвих и рањених", али ова организација често преувеличава размјере напада које врши на припаднике страних оружаних снага.

Послије напада, авганистанске снаге безбједности затвориле су улице око локације источно од главног међународног аеродромуа у Кабулу и на путу према ваздухопловној бази Баграм.

Извор: СРНА
Фото: АЈБ

Коментари / 0

Оставите коментар