Talibani aktivirali bombu u Kabulu

Talibani su preuzeli odgovornost za jutrošnji napad kamionom bombom na vojnu i logističku bazu stranih trupa u Kabulu, koja je potresla glavni grad Avganistana, ali nije nanijela veće žrtve.

Svijet 01.08.2016 | 08:12
Talibani aktivirali bombu u Kabulu
Šef policije Abudl Rahman Rahini rekao je da je poginuo jedan napadač kad je njegovo vozilo eksplodiralo, dok je još dvojicu ubila policija. Život je izgubio i jedan pripadnik snaga reda.

U zoru su se čule sporadične detonacije i pucnjava u industrijskoj zoni grada, nedaleko od hotela "Nortgejt", gdje stanuju pripadnici stranih vojski i civilnih organizacija.

Hotel je napadnut sedam dana nakon što je "Islamska država" preuzela odgovornost za samoubilački napad na demonstracije šiitske hazarske manjine, kada je ubijeno najmanje 80 ljudi.

Talibani, koji kažu da "osvajači" moraju da napuste Avganistan i da žele da izbjegnu civilne žrtve, tvrde da se vojna baza ne nalazi blizu stambene oblasti i da civili nisu stradali.

Talibani tvrde da u bombaškom napadu ima "nekoliko desetina mrtvih i ranjenih", ali ova organizacija često preuveličava razmjere napada koje vrši na pripadnike stranih oružanih snaga.

Poslije napada, avganistanske snage bezbjednosti zatvorile su ulice oko lokacije istočno od glavnog međunarodnog aerodromua u Kabulu i na putu prema vazduhoplovnoj bazi Bagram.

Izvor: SRNA
Foto: AJB

Komentari / 0

Ostavite komentar