Питање је када, а не да ли ће бити напада

Велика Британија не може бити у потпуности заштићена од тероризма и напада сличних онима који су се недавно догодили на европском континенту, а питање је времена када ће се догодити и у Британији, изјавио је данас шеф лондонске полиције Бернар Хоган-Хау.

Свијет 31.07.2016 | 21:40
Питање је када, а не да ли ће бити напада
Упозорење шефа Метрополитан полиције објашњава постојећу процену о "озбиљним претњама" међународног тероризма, а уследило је после низа напада у Немачкој и Француској, од којих су неки повезани с исламским екстремистима.

Хоган-Хау је рекао да су људи у Британији све више забринути да су они следећи на удару.

"Осећам и разумем тај страх и као полицијски званичник задужен за спречавање таквог напада знам да желите да вас разуверим. Бојим се, међутим, да то не могу у потпуности да учиним", навео је шеф лондонске полиције у тексту објављеном на свом блогу који је објавио Мејл он сандеј.

"Већ две године претње су оцењене као ''озбиљне''. То значи да је напад врло веројатан - може се рећи да је питање ''када, а не ако'' ", рекао је Хоган-Хау, пренела је Хина.

Нови британски министар безбедности Бен Валас казао је да се састао с власницима највећих трговачких центара у земљи како би с њима разговарао о њиховим безбедносним плановима.

"У светлу догађаја у Француској и Немачкој влада жели да осигура да трговачки центри и стадиони, где се окупља маса људи, добију потребну подршку", рекао је он за Сандеј тајмс.

Коментари / 0

Оставите коментар