Pitanje je kada, a ne da li će biti napada

Velika Britanija ne može biti u potpunosti zaštićena od terorizma i napada sličnih onima koji su se nedavno dogodili na evropskom kontinentu, a pitanje je vremena kada će se dogoditi i u Britaniji, izjavio je danas šef londonske policije Bernar Hogan-Hau.

Svijet 31.07.2016 | 21:40
Pitanje je kada, a ne da li će biti napada
Upozorenje šefa Metropolitan policije objašnjava postojeću procenu o "ozbiljnim pretnjama" međunarodnog terorizma, a usledilo je posle niza napada u Nemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani s islamskim ekstremistima.

Hogan-Hau je rekao da su ljudi u Britaniji sve više zabrinuti da su oni sledeći na udaru.

"Osećam i razumem taj strah i kao policijski zvaničnik zadužen za sprečavanje takvog napada znam da želite da vas razuverim. Bojim se, međutim, da to ne mogu u potpunosti da učinim", naveo je šef londonske policije u tekstu objavljenom na svom blogu koji je objavio Mejl on sandej.

"Već dve godine pretnje su ocenjene kao ''ozbiljne''. To znači da je napad vrlo verojatan - može se reći da je pitanje ''kada, a ne ako'' ", rekao je Hogan-Hau, prenela je Hina.

Novi britanski ministar bezbednosti Ben Valas kazao je da se sastao s vlasnicima najvećih trgovačkih centara u zemlji kako bi s njima razgovarao o njihovim bezbednosnim planovima.

"U svetlu događaja u Francuskoj i Nemačkoj vlada želi da osigura da trgovački centri i stadioni, gde se okuplja masa ljudi, dobiju potrebnu podršku", rekao je on za Sandej tajms.

Komentari / 0

Ostavite komentar