Воле се исто као и давне 1951. године

Радинка (86) и Цвијетин (83) Новаковић из семберског села Велика Обарска су више од пола века у најлепшој животној причи - љубави.

Република Српска 31.07.2016 | 18:40
Воле се исто као и давне 1951. године
Њих двоје већ 65 година успешно савладавају све препреке брачног живота и кажу да се воле исто као давне 1951. када су се и венчали, пише Инфо Бијељина.

Новаковићи се радо присећају просидбе и шале се на тај рачун.

"Упознала нас је и спојила моја родица на једном весељу, игранци. Након тога сам је почео пратити до куће више пута, и тако је почело наше забављање. Мајка ми је говорила да је време и да се требам женити, а ја сам стварно, као неискусан младић, мислио да се то мора, и шта ћу пристанем, иако је цура старија од мене", присећа се Цвијетин, додајући да се оженио са 18 година.

Виђали се на прелима

Радинка каже да су се виђали искључиво на прелима где су се скупљали и други парови.

Тада је то било као данас што омладина иде по кафићима. Новаковићи напомињу и да се доста тога разликује у односу на ранији период, те да данас млади не схватају озбиљно брак и породицу.



"Узели смо се уочи Огњене Марије, ишао сам са оцем на мирбу (просидбу). Млада је, морам признати била неодлучна, хоће - неће, и на крају је ипак пристала да се уда за мене. Док се нисам оженио мислио сам да нема боље од моје Радинке, међутим, када сам дошао из војске схватио сам да има још добрих и лепих девојака", у шали коментарише Цвијетин.

Док је могао, Цвијетин је радио као зидар, градио је куће и скоро сваке седмице био на терену одвојен од дома и породице, међутим Радника није била ни једног момента љубоморна на њега.

"Никада се нисмо свађали"

Причају да се никада нису свађали, што их је, може се рећи, и одржало све ове године. Изродили су двоје деце, добили четворо унучади и једно праунуче. За годишњицу брака, унуци Гордана и Горан приредили су им изненађење и организовали прославу за ужу породицу и пријатеље.

Извор: Инфо Бијељина

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

31.07.2016 20:01

Цеститамо! Нека млади виде да љубав није за једну ноц. ЗАТО СРБи јос увијек и данас пјевају "од вјенцања па до гроба бицес увијек љубав моја!"

ОДГОВОРИТЕ