Vole se isto kao i davne 1951. godine

Radinka (86) i Cvijetin (83) Novaković iz semberskog sela Velika Obarska su više od pola veka u najlepšoj životnoj priči - ljubavi.

Republika Srpska 31.07.2016 | 18:40
Vole se isto kao i davne 1951. godine
Njih dvoje već 65 godina uspešno savladavaju sve prepreke bračnog života i kažu da se vole isto kao davne 1951. kada su se i venčali, piše Info Bijeljina.

Novakovići se rado prisećaju prosidbe i šale se na taj račun.

"Upoznala nas je i spojila moja rodica na jednom veselju, igranci. Nakon toga sam je počeo pratiti do kuće više puta, i tako je počelo naše zabavljanje. Majka mi je govorila da je vreme i da se trebam ženiti, a ja sam stvarno, kao neiskusan mladić, mislio da se to mora, i šta ću pristanem, iako je cura starija od mene", priseća se Cvijetin, dodajući da se oženio sa 18 godina.

Viđali se na prelima

Radinka kaže da su se viđali isključivo na prelima gde su se skupljali i drugi parovi.

Tada je to bilo kao danas što omladina ide po kafićima. Novakovići napominju i da se dosta toga razlikuje u odnosu na raniji period, te da danas mladi ne shvataju ozbiljno brak i porodicu.



"Uzeli smo se uoči Ognjene Marije, išao sam sa ocem na mirbu (prosidbu). Mlada je, moram priznati bila neodlučna, hoće - neće, i na kraju je ipak pristala da se uda za mene. Dok se nisam oženio mislio sam da nema bolje od moje Radinke, međutim, kada sam došao iz vojske shvatio sam da ima još dobrih i lepih devojaka", u šali komentariše Cvijetin.

Dok je mogao, Cvijetin je radio kao zidar, gradio je kuće i skoro svake sedmice bio na terenu odvojen od doma i porodice, međutim Radnika nije bila ni jednog momenta ljubomorna na njega.

"Nikada se nismo svađali"

Pričaju da se nikada nisu svađali, što ih je, može se reći, i održalo sve ove godine. Izrodili su dvoje dece, dobili četvoro unučadi i jedno praunuče. Za godišnjicu braka, unuci Gordana i Goran priredili su im iznenađenje i organizovali proslavu za užu porodicu i prijatelje.

Izvor: Info Bijeljina

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

31.07.2016 20:01

Cestitamo! Neka mladi vide da ljubav nije za jednu noc. ZATO SRBi jos uvijek i danas pjevaju "od vjencanja pa do groba bices uvijek ljubav moja!"

ODGOVORITE