СНСД у Бањалуци рециклира обећања

Крајње је лицимјерно да људи из СНСД, који скоро двије деценије владају Бањалуком и који су је довели у овакво стање, данас предлажу рјешења за излазак Града из дубоке кризе, поручили су данас кандидати Српске демократске странке за одборнике за Скупштину града Бањалука Љубо Нинковић и Дејан Лолић.

Република Српска 31.07.2016 | 19:38
СНСД у Бањалуци рециклира обећања
Они су навели да је смијешна и жалосна чињеница да кандидат СНСД за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић предлаже исто оно што су претходним изборним кампањама обећавали, а нису испунили, СНСД –ови градоначелници у Бањалуци.

„У питању су пројекти који, не само да нису завршени, него никада нису ни започети, а ту спадају споменик палим борцима, трамвајски превоз, реконстукција Господске улице итд.", казао је Нинковић.

Он је оцијенио да је иронично то што је Радојичић у протеклим недељама указивао на проблеме у којима се Бањалука налази јер је као потпредсједник СНСД и предсједник Градског одбора те странке у Бањалуци могао спријечити многе одлуке које су донесене на штету грађана Бањалуке и Републике Српске.

„У два мандата је био и предсједавајући Народне скупштине Републике Српске и није могао да буде необавијештен у свему шта се радило. Он је учествовао и предлагао законе које је Народна скупштина Републике Српске усвајала, а који су донијели штету грађанима кроз разне приватизације", наводи Нинковић.

Они истиче да Радојичић нудећи прегршт идеја сада жели да се опере из тих процеса који су донијели огромну штету, не само грађанима Бањалуке, него и цијеле Републике Српске.

„Питамо Радојичића да ли је заборавио да долази испред СНСД, јер у супротном постављамо питање како је могуће да човјек који је обављао функцију потпредсједника СНСД није сугерисао тадашњем градоначелнику и страначком колеги Драги Давидовићу да ријеши питање задуживања Града, проблеме у Топлани, реорганизацију градске управе. Зашто као предсједник Градског одбора СНСД актуелном градоначелнику Слободану Гаврановићу није предложио да те проблеме ријеши како Бањалука не би била у овако лошем стању", наглашава Нинковић.

Поставио је питање како СНСД мисли ријешити нагомилане проблеме са оваквом кандидатском листом за градску скупштину када су пола кандидата садашњи одборници који су у претходним мандатима Бањалуку довели у овако лоше стање.

„Како је могуће да ти људи могу донијети нешто добро Бањалуци када су управо они гласали за све лоше ствари у Граду о којима је говорио и сам Радојичић", нагласио је Нинковић.

Кандидат СДС за одборнике за Скупштину града Бањалука Дејан Лолић је кометаришући стање професионалног и рекреативног спорта у Бањалуци оцијенио да је ситуација је за вријеме и непосредно након рата била у боља него што је сада.

Алудирајући на чињеницу да је бањалучки спорт дошао у најлошију ситуацију до сада, у односу на сусједне Лакташе, гдје је ситуација потпуно другачија, Лолић је кандидату СНСД за градоначелника Бањалуке упутио питање за кога би навијао да вечерас играју Борац и Игокеа.

Лолић каже да ће СДС понудити низ мјера како би се побољшала ситуација у рекреативном и професионалном спорту.

„Једна од мјера је да се на дијелу комплекса Акване, који се сада користи само пар пута годишње за потребе одржавања концерта направе спортски терени по узору на оне који су ту били раније и који су били срце рекреативног спорта у Бањалуци", наводи Лолић, додајући да би сличан комплекс требало направити и у насељу Луш.

Лолић је казао да је нелогично да Радојичић обећава да ће понудити пословне просторе у власништву Града младима за самозапошљавање, а да се на недавној сједници градске скупштине пословни простори додјељују организацијама које су блиске СНСД.

Он је рекао СДС има конкретне приједлоге за замозапошљавање младих и најефикасније коришћење тих пословних простора.

„Пошто је већина пословних простора којима располаже Град у лошем стању и морају се санирати ми сматрамо да се средства која корисници уложе у реновирање одбију од комуналне таксе", казао је Лолић.

Наводи да СДС сматра да је комунална такса у Бањалуци нереално висока и да је у циљу стимулисања предузетништва треба смањити.

„Ми ћемо комуналну таксу прилагодити окружењу. Занатлијама и фризерима је комунална такса у Бањалуци 360 КМ, док је она у Лакташима 200 КМ, а у Бијељини 100 КМ", казао је Лолић.

Радојичића је упитао како мисли сада ријешити проблеме „Топлане" који СНСД -ови градоначелници нису ријешили у протекле двије деценије.

Лолић каже да је нелогично да су према извјештају Топлане губици у протеклој години изненада смањени за десет пута.

„Поставља се питање, ако су то успјели урадити сада, зашто то није раније урађено и шта је разлог ранијих губитака. Да ли су нестручни и неспособни људи руководили Топланом или је нешто друго", упитао је Лолић.

Он је рекао да план СДС за Топлану подразумијева утопљавање зграда и цјевовода, гдје би Град учествовао у санацији и адаптацији фасада и старих прозора.

„То је инвестиција која се исплати за десет година, а позитивни ефекти се осјете у наредних 30 година", наглашава Лолић.

Он је поручио и да ће се СДС залагати да се наплата топлотне енергије наплаћује по утрошку и да се одређеним категоријама као што су пензионери и социјални случајеви уведу ниже тарифе за гријање.



БН телевизија

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Вултуре Цултуре

31.07.2016 14:11

Омладина у Бањалуци је уз Драгана Чавића и Савез за промјене, нарочито навијачи ФК Борца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.07.2016 17:02

Говори у своје име

Name

Драган

01.08.2016 09:10

Ре, ти иди и гледај Игокеу.

Name

Бањалуцанин

31.07.2016 14:53

А ста је с фабрикама? Ста је с уредјеном демократском, правном дрзавом? Докле це владати неписмени клипани. Која странка це све од тајкуна одузети и вратити у власниство народа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

31.07.2016 14:56

Ако недјељом изнесете којекакву робу на пијацу морате платити 20КМ улаз аутом. Циста пљацка од стране тајкуна који су се у спрези са гарнитуром на власти доцепали градске пијаце. Све одузети а њих стрпати иза ресетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЗАР ЈОКИЦ

31.07.2016 15:06

Ста би ви да бесплатно улазите ово је град док је било и дрзавно плацао се улаз као у сваком граду

Name

Бањалуцанин

31.07.2016 15:47

Јест се плацао улаз али је пијаца била у власниству града и било је све висе него дупло јефтиније.

Name

А сад

01.08.2016 01:33

Је власниство МГ Минда,т.ј страсног министра Тегелтије.Веце зло од њега по српски народ није био ни Павелиц

Name

петра.

01.08.2016 05:27

ТАКО ти је то'КАДА се лудаци докопају волана,свако витла по своје. Само смена гарнитуре'би могла решити проблем. Све замењати.

Name

Мики

31.07.2016 19:34

Радојициц је Бајина петарда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он је

01.08.2016 01:34

АНДОЛ

Name

У суру мумине

01.08.2016 07:26

Баш тако. Јесте петарда али већ подобра овлажена..

Name

Витез којо

31.07.2016 20:13

Вријеме је за нова лица у политици као ова два момка. Ови сада актуелни квази политицари су нас довели до тунела, али у овом нема свијетла на његовом крају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

31.07.2016 20:40

А ко је ваш кандидат? СДС-ов? Због чега немате ви кандидата него подржавате НДП. Зар вама њихова подршка треба? Зар ви не можете без њих? Гласала би за СЗП али само да нема Шукалове странке у том савезу. Такође и да нема Чавића....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

31.07.2016 20:50

Напријед Чава. Доле баја дембелаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

31.07.2016 21:08

Бања Лука град....хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Штајгерка

31.07.2016 21:44

Радојичић ме све више асоцира на праву политичку проститутку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

01.08.2016 07:14

Браво момци

ОДГОВОРИТЕ