Вулин: Хрватска потонула у лудилу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је да подизање споменика Миру Барешићу, како је рекао, "озлоглашеном, осуђеном терористи и убици", говори да је Хрватска "потонула у лудило" из кога није у стању да се отргне.

Србија 31.07.2016 | 14:55
Вулин: Хрватска потонула у лудилу
"Рехабилитација усташког викара Алојзија Степница, ослобађање ратног злочинца, подизање споменика терористи говори да Хрватска нема снаге да се отгне од фашизма и да се идологији усташтва на било који нацин супротстави", рекао је Александар Вулин новинарима у Малом Зворнику.

Док се цео свет бори против терориста и фашизма, у Хрватској се дижу споменици терористима и врши рехабилтација фашиста, рекао је Вулин.

Вулин је упитао да ли је могуће да у време када читав свет улаже све могуће напоре да се бори против исламског и сваког другог тероризма, у Хрватској се подижу споменици терористима.

"Да ли би Хрватска држава подигла споменик терористи који није убио Србина? Да ли је то разлог што му дижу споменик? Да ли је то разлог што Европа и читав свет још увек ћуте на дизање споменика терористи?", упитао је Вулин.

Поновивши да "Хрватска тоне у лудило", Вулин је оценио да "то више није политика, већ лудило са којим ће, на провом месту, морати да се избори Хрватска, али свакако и ЕУ".

"Хрватска је чланица ЕУ, и ако је дозвољено у једној земљи ЕУ подизати споменик терористима, онда које су то вредности за које се залаже ЕУ", упитао је Вулин.

Вулин је навео да је Хрватска једина земља на свету у којој антифашисти морају да се крију од фашиста, у којој се дижу споменици терористима, и једина зенља на свету која прославља протеривање 250.000 својих држављана.

Поновио је да је "Хрватска потонула и да тоне у лудило фашизма из ког нема снаге да се отергне".

"Тензије у региону није подигла Србија"

Министар Вулин изјавио је да политичке тензије у региону нису случајне и да их није подигла Србија.

"Не дижемо ми споменике терористима, не рехабилитујемо ратне злочинце и фашисте, не ослобађамо ратне злочинце из последњих ратова", рекао је Вулин и нагласио да Србија нема ниједан разлог да се стиди свега што се дешавало у протеклом периоду.

Поводом предстојећег обележавања годишњице "Олује", Вулин каже да Србија нема разлога да своју тугу не подели са онима који су протерани из Хрватске, прецизирајући да је "250.000 душа овде дошло бежећи пред камом и јамом".

Он је додао да не треба због туђих злочина да заборављамо нашу муку и бол.

Вулин је истакао да ће Србија своју муку и бол достојанствено обележити, да ће се поклонити сенима побијених, али и да ће поручити да разумемо и да хоћемо да живимо у миру.

"Ми ћемо поручити да Србија разуме туђе жртве, али и да се својих жртава никада неће одрећи, да ће их чувати, да ће чувати успомену на њих, баш да се такво страдање никада не би више поновило", рекао је Вулин и нагласио да Србија није одговорна за политичке тензије у региону и да сви имају само једну замерку - што Србија постоји.

"Сви имају само једну примедбу - што се Србија развија, што је све јача, то што једноставно нису очекивали да ће Србија тако брзо напедовати и постати тако вазан фактор у региону", оценио је Вулин.
 

 

 
 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карте на столу

31.07.2016 15:06

Уколико Хрватска не буде избацена из ЕУ, ЕУ онда није ниста боља од Хрватске него је то цетврти рајх.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

01.08.2016 08:03

Мене занима засто овај вулин сизи због споменика имасти вулине косово тамо рјесавај фрустрације и лијеци их

ОДГОВОРИТЕ