Vulin: Hrvatska potonula u ludilu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da podizanje spomenika Miru Barešiću, kako je rekao, "ozloglašenom, osuđenom teroristi i ubici", govori da je Hrvatska "potonula u ludilo" iz koga nije u stanju da se otrgne.

Srbija 31.07.2016 | 14:55
Vulin: Hrvatska potonula u ludilu
"Rehabilitacija ustaškog vikara Alojzija Stepnica, oslobađanje ratnog zločinca, podizanje spomenika teroristi govori da Hrvatska nema snage da se otgne od fašizma i da se idologiji ustaštva na bilo koji nacin suprotstavi", rekao je Aleksandar Vulin novinarima u Malom Zvorniku.

Dok se ceo svet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista, rekao je Vulin.

Vulin je upitao da li je moguće da u vreme kada čitav svet ulaže sve moguće napore da se bori protiv islamskog i svakog drugog terorizma, u Hrvatskoj se podižu spomenici teroristima.

"Da li bi Hrvatska država podigla spomenik teroristi koji nije ubio Srbina? Da li je to razlog što mu dižu spomenik? Da li je to razlog što Evropa i čitav svet još uvek ćute na dizanje spomenika teroristi?", upitao je Vulin.

Ponovivši da "Hrvatska tone u ludilo", Vulin je ocenio da "to više nije politika, već ludilo sa kojim će, na provom mestu, morati da se izbori Hrvatska, ali svakako i EU".

"Hrvatska je članica EU, i ako je dozvoljeno u jednoj zemlji EU podizati spomenik teroristima, onda koje su to vrednosti za koje se zalaže EU", upitao je Vulin.

Vulin je naveo da je Hrvatska jedina zemlja na svetu u kojoj antifašisti moraju da se kriju od fašista, u kojoj se dižu spomenici teroristima, i jedina zenlja na svetu koja proslavlja proterivanje 250.000 svojih državljana.

Ponovio je da je "Hrvatska potonula i da tone u ludilo fašizma iz kog nema snage da se otergne".

"Tenzije u regionu nije podigla Srbija"

Ministar Vulin izjavio je da političke tenzije u regionu nisu slučajne i da ih nije podigla Srbija.

"Ne dižemo mi spomenike teroristima, ne rehabilitujemo ratne zločince i fašiste, ne oslobađamo ratne zločince iz poslednjih ratova", rekao je Vulin i naglasio da Srbija nema nijedan razlog da se stidi svega što se dešavalo u proteklom periodu.

Povodom predstojećeg obeležavanja godišnjice "Oluje", Vulin kaže da Srbija nema razloga da svoju tugu ne podeli sa onima koji su proterani iz Hrvatske, precizirajući da je "250.000 duša ovde došlo bežeći pred kamom i jamom".

On je dodao da ne treba zbog tuđih zločina da zaboravljamo našu muku i bol.

Vulin je istakao da će Srbija svoju muku i bol dostojanstveno obeležiti, da će se pokloniti senima pobijenih, ali i da će poručiti da razumemo i da hoćemo da živimo u miru.

"Mi ćemo poručiti da Srbija razume tuđe žrtve, ali i da se svojih žrtava nikada neće odreći, da će ih čuvati, da će čuvati uspomenu na njih, baš da se takvo stradanje nikada ne bi više ponovilo", rekao je Vulin i naglasio da Srbija nije odgovorna za političke tenzije u regionu i da svi imaju samo jednu zamerku - što Srbija postoji.

"Svi imaju samo jednu primedbu - što se Srbija razvija, što je sve jača, to što jednostavno nisu očekivali da će Srbija tako brzo napedovati i postati tako vazan faktor u regionu", ocenio je Vulin.
 

 

 
 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karte na stolu

31.07.2016 15:06

Ukoliko Hrvatska ne bude izbacena iz EU, EU onda nije nista bolja od Hrvatske nego je to cetvrti rajh.

ODGOVORITE
Name

Ante

01.08.2016 08:03

Mene zanima zasto ovaj vulin sizi zbog spomenika imasti vuline kosovo tamo rjesavaj frustracije i lijeci ih

ODGOVORITE