Скочио са 7.600 метара и остао жив

Американац Лук Ејкинс скочио је из авиона са висине од 7.600 метара без падобрана или одијела са крилима (wингсуит) и постао први падобранац који је безбједно слетио у мрежу раширену на тлу, јављају данас амерички медији.

Свијет 31.07.2016 | 11:16
Скочио са 7.600 метара и остао жив
Ејкинс, који је раније радио као каскадер на филмовима, спремао је свој опасни подухват годину и по дана, пренијела је агенција АФП. Током слободног пада он је достигао брзину од чак 193 километра на сат, а скок је изведен синоћ у долини Сими у Калифорнији.

Телевизија Фокс је преносила двоминутни скок уживо, а специјална емисија о том подухвату је трајала сат времена. "Обратите пажњу на науку и математику иза овог скока.

И показаћемо вам шта је могуће", изјавио је непосредно прије полијетања Ејткинс (42), који у Вашингтону држи школу падобранства, а такође има дозволу за пилотирање авионом и хеликоптером.

Након што је безбједно пао у мрежу, Ејткинс је изјавио: "Ово је невјероватно, ја готово да лебдим. Не могу чак ни да изговорим оно што желим да кажем. Све ово што се догодило је сјајно”.

Он је досад извео укупно 18.000 скокова са падобраном, а у 30 наврата је морао да употреби резервни падобран. Ејткинс је трећа генерација падобранаца у својој породици, пошто је његов дједа након што се вратио из Другог свјетског рата основао школу падобранства.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лија

31.07.2016 09:37

Код њих је и самоубиство из засједе могуће извести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

око соколово.

31.07.2016 11:47

НЕМОГУЋЕ'ПОРЕД ТОЛИКЕ СИЛНЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ, ИЗ СИЛИЦИЈЕВЕ ДОЛИНЕ'ДА МУ ЗАТАЈИ ЧИП!ЗА УМРЕТИ ОД ПИШУРИЈЕ. хихи.