Какав деби Златана! 190 секунди за гол! Јунајтед ''убио'' Галату!

Само 190 секунди било је потребну Златану да постигне први гол за Манчестер јунајтед. И то какав!

Фудбал 31.07.2016 | 09:00
Какав деби Златана! 190 секунди за гол! Јунајтед ''убио'' Галату!
190 секунди!

Тачно толико времена било је потребно Златану Ибрахимовићу да упише свој "првенац" у дресу Манчестер јунајтеда.

Највеће појачање "ђавола" у овом прелазном року, бар док Пола Погбу не видимо са црвеним дресом, већ на свом првом мечу у дресу Јунајтеда показао шта Мурињо може да очекује од њега, па је у првом озбиљнијем нападу свог тима сместио лопту у мрежу.

Ово је његов први меч у дресу тима са "Олд Трафорда", па је голман Галатасараја Фернандо Муслера имао ту част да извади лопту из мреже након фантастичног поготка који је постигао Швеђанин.

Антонио Валенсија је вукао лопту по десној страни, послао лопту у шеснаестерац, а Златан је дугим ногама успео да "ухвати волеј", а потом уз помоћ земље и да савлада уругвајског чувара мреже. На семафору је почео тек четврти минут...

Ибрахимовић и није много славио са саиграчима, ваљда верујући да ће бити још мноштво погодака у дресу "ђавола", а да је овај на пријатељском мечу неважан за њега. Чак му не треба ни за самопоуздање, Швеђанин га има и на претек.

Погледајте погодак...



Међутим, то није било све. Виђено је још много погодака!

Какав Златан, какав Руни! Мурињо је пробудио звер у заборављеном беку: Хет-трик Валенсије! Манчестер јунајтед после 1:0 и 1:2 до победе у пријатељском мечу са Галатасарајем - 5:2!

Ако је судити на основу припремних мечева, једно је сигурно: нередне сезоне биће изузетно забавно гледати Манчестер јунајтед!

Логично, кад је Жозе Мурињо на клупи, а Златан Ибрахимовић у шпицу, међутим, контролни дуел у Гетеборгу наговестио је да бисмо у наредној такмичарској години могли да гледамо вратоломије какве нам је у виду резултата понудио меч са Галатасарајем - 5:2 (1:2).

Црвени ђаволи су славили после преокрета, али главна звезда меча није био ни португалски тренер, ни шведски нападач, иако је после само четири минута разгалио навијаче спектакуларним потезом. Славу на дебију за нови клуб „украо“ му је Антонио Валенсија.

Репрезентативац Еквадора је подсетио на време кад је играо најбољи фудбал, под командом легендарног сер Алекса Фергусона. Пробуђени Валенсија је шпартао тереном, било га је и напред и назад, а стигао је чак да упише три асистенције. Прво, за већ описан спектакуларни погодак Ибрахимовића, затим Рунију, који је мајсторски петом завршио акцију у 52. минуту, да би својеврстан хет-трик у додавањима брзоноги Валенсија завршио у 62. минуту резервисти Маруану Фелаинију.

У 66. Мурињо га је извео и том приликом је за сјајну у партију награђен овацијама шведске публике.

Манчестер, ипак, није блистао. Посебно не у другом делу првог полувремена. Упркос рано стеченој предности Енглеза, Галатасарај је био бољи ривал у првих 45 минута и погоцима Синана Гунуша и Португалца Бруме преокренуо на 2:1.

Жозе Мурињо је на почетку другог полувремена извео Ибрахимовића, увео Маркуса Рашфорда, над којим је убрзо направљен пенал, који је у погодак, четири минута после свог првог претворио капитен Вејн Руни.

Да португалски стручњак уме да пробуди играча за којег су навијачи у минулој сезони говорили како „не могу с лоптом да се сатсаве“ потврђено је у завршници утакмице на примеру Мемфиса Депаја, који је имао неколико запажених потеза.

Серију голова завршио је Хуан Мата, за кога се одавно говори да га Мурињо не жели у тиму, али - ето - он има своју улогу.

После победе над Виганом (2:0) и пораза од Борусије из Дортмунда (1:4), Манчестер јунајтед је вечерас играо у саставу: Де Хеа (од 66. Ромеро), Валенсија (од 66. Мата), Баји(од 66. Џонс), Блинд (од 66. Дармијан), Шо (од 66. Рохо), Шнајдерлин (од 46. Керик), Ерера(од 46. Фелаини), Мхитаријан (од 46. Јанг), Руни (од 66. Депај), Марсијал (од 46. Лингард),Ибрахимовић (од 46. Рашфорд).

Наредни контролни сусрет Црвени ђаволи играју 3. августа на свом Олд Трафорду против Евертона, док ће четири дана касније у оквиру у Лондону играти са Лестером у оквиру Комјунити шилда.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар