Kakav debi Zlatana! 190 sekundi za gol! Junajted ''ubio'' Galatu!

Samo 190 sekundi bilo je potrebnu Zlatanu da postigne prvi gol za Mančester junajted. I to kakav!

Fudbal 31.07.2016 | 09:00
Kakav debi Zlatana! 190 sekundi za gol! Junajted ''ubio'' Galatu!
190 sekundi!

Tačno toliko vremena bilo je potrebno Zlatanu Ibrahimoviću da upiše svoj "prvenac" u dresu Mančester junajteda.

Najveće pojačanje "đavola" u ovom prelaznom roku, bar dok Pola Pogbu ne vidimo sa crvenim dresom, već na svom prvom meču u dresu Junajteda pokazao šta Murinjo može da očekuje od njega, pa je u prvom ozbiljnijem napadu svog tima smestio loptu u mrežu.

Ovo je njegov prvi meč u dresu tima sa "Old Traforda", pa je golman Galatasaraja Fernando Muslera imao tu čast da izvadi loptu iz mreže nakon fantastičnog pogotka koji je postigao Šveđanin.

Antonio Valensija je vukao loptu po desnoj strani, poslao loptu u šesnaesterac, a Zlatan je dugim nogama uspeo da "uhvati volej", a potom uz pomoć zemlje i da savlada urugvajskog čuvara mreže. Na semaforu je počeo tek četvrti minut...

Ibrahimović i nije mnogo slavio sa saigračima, valjda verujući da će biti još mnoštvo pogodaka u dresu "đavola", a da je ovaj na prijateljskom meču nevažan za njega. Čak mu ne treba ni za samopouzdanje, Šveđanin ga ima i na pretek.

Pogledajte pogodak...



Međutim, to nije bilo sve. Viđeno je još mnogo pogodaka!

Kakav Zlatan, kakav Runi! Murinjo je probudio zver u zaboravljenom beku: Het-trik Valensije! Mančester junajted posle 1:0 i 1:2 do pobede u prijateljskom meču sa Galatasarajem - 5:2!

Ako je suditi na osnovu pripremnih mečeva, jedno je sigurno: neredne sezone biće izuzetno zabavno gledati Mančester junajted!

Logično, kad je Žoze Murinjo na klupi, a Zlatan Ibrahimović u špicu, međutim, kontrolni duel u Geteborgu nagovestio je da bismo u narednoj takmičarskoj godini mogli da gledamo vratolomije kakve nam je u vidu rezultata ponudio meč sa Galatasarajem - 5:2 (1:2).

Crveni đavoli su slavili posle preokreta, ali glavna zvezda meča nije bio ni portugalski trener, ni švedski napadač, iako je posle samo četiri minuta razgalio navijače spektakularnim potezom. Slavu na debiju za novi klub „ukrao“ mu je Antonio Valensija.

Reprezentativac Ekvadora je podsetio na vreme kad je igrao najbolji fudbal, pod komandom legendarnog ser Aleksa Fergusona. Probuđeni Valensija je špartao terenom, bilo ga je i napred i nazad, a stigao je čak da upiše tri asistencije. Prvo, za već opisan spektakularni pogodak Ibrahimovića, zatim Runiju, koji je majstorski petom završio akciju u 52. minutu, da bi svojevrstan het-trik u dodavanjima brzonogi Valensija završio u 62. minutu rezervisti Maruanu Felainiju.

U 66. Murinjo ga je izveo i tom prilikom je za sjajnu u partiju nagrađen ovacijama švedske publike.

Mančester, ipak, nije blistao. Posebno ne u drugom delu prvog poluvremena. Uprkos rano stečenoj prednosti Engleza, Galatasaraj je bio bolji rival u prvih 45 minuta i pogocima Sinana Gunuša i Portugalca Brume preokrenuo na 2:1.

Žoze Murinjo je na početku drugog poluvremena izveo Ibrahimovića, uveo Markusa Rašforda, nad kojim je ubrzo napravljen penal, koji je u pogodak, četiri minuta posle svog prvog pretvorio kapiten Vejn Runi.

Da portugalski stručnjak ume da probudi igrača za kojeg su navijači u minuloj sezoni govorili kako „ne mogu s loptom da se satsave“ potvrđeno je u završnici utakmice na primeru Memfisa Depaja, koji je imao nekoliko zapaženih poteza.

Seriju golova završio je Huan Mata, za koga se odavno govori da ga Murinjo ne želi u timu, ali - eto - on ima svoju ulogu.

Posle pobede nad Viganom (2:0) i poraza od Borusije iz Dortmunda (1:4), Mančester junajted je večeras igrao u sastavu: De Hea (od 66. Romero), Valensija (od 66. Mata), Baji(od 66. Džons), Blind (od 66. Darmijan), Šo (od 66. Roho), Šnajderlin (od 46. Kerik), Erera(od 46. Felaini), Mhitarijan (od 46. Jang), Runi (od 66. Depaj), Marsijal (od 46. Lingard),Ibrahimović (od 46. Rašford).

Naredni kontrolni susret Crveni đavoli igraju 3. avgusta na svom Old Trafordu protiv Evertona, dok će četiri dana kasnije u okviru u Londonu igrati sa Lesterom u okviru Komjuniti šilda.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar