Они не иду да учествују, већ да ПОБЕДЕ!

Најбољи ватерполисти Србије отпутовали су у борбу за једино злато које им недостаје!

Остали спортови 31.07.2016 | 09:15
Они не иду да учествују, већ да ПОБЕДЕ!
Свануо је и дан за одлазак у Бразил!

Ватерполо репрезентација Србије, шампион Европе, света и освајач Светске лиге, полетела је за Рио Де Жанеиро, по једино злато које јој недостаје - олимпијско.

Пред "делфинима" су увек највеће амбиције и са њима су одрастали у репрезентативним селекцијама. Нација од њих увек очекује злато и они га већ годинама и освајају.

Сада је пред њима нови, највећи изазов, а уочи пута за Бразил селектор Дејан Савић имао је јасну поруку за овдашњу јавност.

"Сигурно је да овај олимпијски тим састављен од дивних људи. Сан сваког спортисте је учествовање на Олимпијским играма, с тим што Србија и у ватерполу као и у кошарци има традицију да увек иде на освајање медаља. Ми, дакле, не идемо да учествујемо, него идемо да победимо", рекао је Савић на конференцији за новинаре на аеродрому Никола Тесла.

Ватерполо репрезентација Србије на олимпијском турниру такмичење ће почети у Групи А, против Грчке, Бразила, Аустралије, Јапана и Мађарске. Пливалиште на којем ће се "делфини" борити за медаље отворено је 2007. године и део је комплекса за водене спортове "Марија Ленк".

"Сигуран сам да четворогодишњи циклус који смо завршили није четворогодишњи, јер сваки спортиста кад почне да се бави било којим спортом сања о Олимпијским играма. То је целокупан животни процес", подвукао је Савић.

Заједно са ватерполистима пут Бразила данас је кренула и женска кошаркашка репрезентација.

"И женска кошаркашка репрезентација, као и мушка ватерполо репрезентација су остварили своје снове, још само да се виде плодови тог рада", навео је Савић.

Капитен "делфина" Живко Гоцић ширио је оптимизам уочи уласка у авион.

''Срећни смо и поносни што још једном имамо прилику да представљамо нашу земљу на највећем такмичењу. Сваки спортиста који оде на Олимпијске игре иде тамо да би показао оно што најбоље зна, тако ће бити и са нама. Ми идемо да пробамо да пружимо свој максимум. Уколико то урадимо мислим да ће све бити добро".

Милош Ћук је навео да ватерполисти у Рио иду да поносно представљају Србију.

"Напоран је рад иза нас ове четири године и сад је дошло време да покажемо све што знамо. Идемо да поносно представљамо нашу земљу. Мислим да смо спремни 100 одсто. Могу само да пожелим срећу целом олимпијском тиму Србије", рекао је Ћук.

Делфини, срећно!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар