Oni ne idu da učestvuju, već da POBEDE!

Najbolji vaterpolisti Srbije otputovali su u borbu za jedino zlato koje im nedostaje!

Ostali sportovi 31.07.2016 | 09:15
Oni ne idu da učestvuju, već da POBEDE!
Svanuo je i dan za odlazak u Brazil!

Vaterpolo reprezentacija Srbije, šampion Evrope, sveta i osvajač Svetske lige, poletela je za Rio De Žaneiro, po jedino zlato koje joj nedostaje - olimpijsko.

Pred "delfinima" su uvek najveće ambicije i sa njima su odrastali u reprezentativnim selekcijama. Nacija od njih uvek očekuje zlato i oni ga već godinama i osvajaju.

Sada je pred njima novi, najveći izazov, a uoči puta za Brazil selektor Dejan Savić imao je jasnu poruku za ovdašnju javnost.

"Sigurno je da ovaj olimpijski tim sastavljen od divnih ljudi. San svakog sportiste je učestvovanje na Olimpijskim igrama, s tim što Srbija i u vaterpolu kao i u košarci ima tradiciju da uvek ide na osvajanje medalja. Mi, dakle, ne idemo da učestvujemo, nego idemo da pobedimo", rekao je Savić na konferenciji za novinare na aerodromu Nikola Tesla.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na olimpijskom turniru takmičenje će početi u Grupi A, protiv Grčke, Brazila, Australije, Japana i Mađarske. Plivalište na kojem će se "delfini" boriti za medalje otvoreno je 2007. godine i deo je kompleksa za vodene sportove "Marija Lenk".

"Siguran sam da četvorogodišnji ciklus koji smo završili nije četvorogodišnji, jer svaki sportista kad počne da se bavi bilo kojim sportom sanja o Olimpijskim igrama. To je celokupan životni proces", podvukao je Savić.

Zajedno sa vaterpolistima put Brazila danas je krenula i ženska košarkaška reprezentacija.

"I ženska košarkaška reprezentacija, kao i muška vaterpolo reprezentacija su ostvarili svoje snove, još samo da se vide plodovi tog rada", naveo je Savić.

Kapiten "delfina" Živko Gocić širio je optimizam uoči ulaska u avion.

''Srećni smo i ponosni što još jednom imamo priliku da predstavljamo našu zemlju na najvećem takmičenju. Svaki sportista koji ode na Olimpijske igre ide tamo da bi pokazao ono što najbolje zna, tako će biti i sa nama. Mi idemo da probamo da pružimo svoj maksimum. Ukoliko to uradimo mislim da će sve biti dobro".

Miloš Ćuk je naveo da vaterpolisti u Rio idu da ponosno predstavljaju Srbiju.

"Naporan je rad iza nas ove četiri godine i sad je došlo vreme da pokažemo sve što znamo. Idemo da ponosno predstavljamo našu zemlju. Mislim da smo spremni 100 odsto. Mogu samo da poželim sreću celom olimpijskom timu Srbije", rekao je Ćuk.

Delfini, srećno!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar