Објављен извештај психолога о Хитлеру из 1943. године

Амерички психолог Хенри Мареј направио је 1943. године извештај о личности Адолфа Хитлера које је наручио ОСС, претеча ЦИА-е.

Свијет 30.07.2016 | 21:37
Објављен извештај психолога о Хитлеру из 1943. године
Извештај је наручио како би се на темељу Хитлерове личности покушало предвидети и његово понашање које је тада увелико утицало на светски поредак.

Неспособан за одржавање међуљудских односа
У његовом извештају од 299 страница под називом “Аналyсис оф тхе Персоналитy оф Адолф Хитлер” Мареј је изнео занимљиве закључке о највећем тиранину прошлог века. Хитлер је имао дијагностиковану шизофренију, а Мареј је написао како је немачки диктатор параноик који је 'неспособан да одржава нормалне међуљудске односе'. Такође је патио од осећаја инфериорности који своје корене имају у његовом слабашном и болешљивом физичком изгледу током детињства.

Хитлер је одбијао да иде у школу јер се стидео других ученика. Његова мајка допустила му је да одустане од школовања.

"Он никада није радио било какав физички посао, а аустријска војска га је одбила због неспособности", наводи Мареј.

Хитлер је своје несигурности 'лечио' тако што је заговарао сирову, физичку снагу, доминацију и освајање.

Отац главни непријатељ у детињству
У сексуалном животу био је зрео мазохиста који је понижавао и малтретирао своје партнере. Као дете, Хитлер је патио од Едиповог комплекса који је развио након што је случајно видио секс својих родитеља, навео је Мареј у извештају. Хитлер је слушао свог оца, али га је гледао као непријатеља који влада њиховом породицом тиранском строгоћом и неправдом.

Како се наводи у извештају, Хитлер је био љубоморан на снагу свог оца и сањао је о томе да га понизи. У 16 година Хитлер није показивао никакве знакове амбиције или надметања јер је његов отац умро, а он до тог тренутка још није пронашао новог непријатеља.

У сексуалном животу показивао мазохистичко понашање
Неколико старих Хитлерових сексуалних партнерки поделиле су с Марејем чињеницу да Хитлер није могао 'да конзумира однос на нормалан начин'.

"'То је резултат његове претеране жеље за надмоћи. Немогућност да докаже мушку снагу пред женом нагнала је Хитлера да то надокнади излагањем своје ненадмашне снаге пред целим светом", пише Мареј.

У сексуалним односима Хитлер је показивао мазохистичко понашање. Говорило се да је имао више партнерки, али се на крају венчао са Евом Браун, само неколико сати пре него што су обоје извршили самоубиство у његовом берлинском бункеру.

Честе промене расположења
На врхунцу своје моћи, Хитлер је патио од честих емотивних падова због осећаја кривице. 'Имао је ноћне море због своје савести и имао је дуге периоде времена када би га напустила енергија, самопоуздање и снага воље', наводи Мареј. 

Према Мареју, у пракси би то изгледало овако: најпре би имао излив емоција и осећај беса након којих би плакао и самосажаљевао се. Потом би уследио период инерције, исцрпљености, меланхолије и неодлучности. Затим би био утучен, сатима, имао би ноћне море, а након тога су уследили сати опоравка. Напослетку би Хитлер био уверљив и одлучан у одлукама да изврши напад са великом силом и немилосрдношћу. Такво његово понашање могло је да траје у периоду од 24 сата па све до неколико недеља, наводи се у извештају.

Ирационални страх од полних болести
Познато је да је Хитлер изузетно ценио 'чисту, неискварену немачку крв', коју је повезивао с аристократијом и лепотом, како наводи Мареј, а он је то објаснио тиме што је Адолф, када му је било 12 година, ухваћен у сексуалном односу с маленом девојчицом, а чини се како је касније развио страх од сифилиса и тога да би његова крв могла бити заражена након контакта са женом. 

Готово је сигурно да је његов ирационалан страх био делимично повезан због његових асоцијација на сексуалност и излучевине. Он је сматрао да су сексуални односи нешто веома прљаво.

Јевреји "дежурни кривци"
Хитлер никада није хтео да призна да је његов отац рођен као непризнато дете и да је имао два пропала брака, да су његов деда и кум били Јевреји и да је једна од његових сестара била удата за богатог Јеврејина. Јевреји су били лака мета коју је могао да окриви за готово све, укључујући и за катастрофалне последице Версајског уговора, а били су лака мета јер нису узвраћали на нападе, закључио је Мареј. Хитлер је хтео да уништи Јевреје због њиховог богатства и моћи, а повезивао их је са свим стварима које је мрзео: посао, материјализам, демократију, капитализам и комунизам. 

Судећи према Марејевом извештају, Хтилер је често добијао комплименте због боје његових сиво-плавих очију, иако су оне често описиване као 'мртве и празне'. Висином је био благо испод просека, имао је зализану косу, танке усне и добро обликоване руке. Мареј је приметио да је немилосрдни нацистички вођа био познат по млохавом руковању и влажним и лепљивим длановима. 

Они који су га упознали, казали су и да је Хитлер био срамежљив и ћудљив када би упознавао нове људе, пише "Бусинесс Инсидер".

Бусинесс Инсидер

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

а дидидиле

30.07.2016 22:00

Хитлер је добар, каки су ови наси...

ОДГОВОРИТЕ
Name

фила

31.07.2016 07:21

Профил личности , који мрзи , Јевреје , Србе и Цигане !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промаја

31.07.2016 09:15

Капа до пода људино.Био си визионар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

31.07.2016 09:51

Кад це објавити налаз за Фрању Тудјмана и Слободана Милосевица и Миру Марковиц те Али ју и Насера Орица? Таквих ликова на овом простору јос толико да би сервер блокирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аее

31.07.2016 19:38

Ал га напаковасе, па моја баба би боље налагала, само болид мозе вјеровати оваквим глупостима. Био је визионар ал џаба нама причати, а ово горе што су написали ме подсјеца на 3 цовјека, сваки дан се писе о њима

ОДГОВОРИТЕ