Курди покушали да заузму војну базу

Турска војска саопштила је да је убила 35 екстремиста из Курдистанске радничке партије који су покушали да заузму базу у југоисточној покрајини Хакари.

Свијет 30.07.2016 | 20:31
Курди покушали да заузму војну базу
Ројтерс наводи да су турски војни званичници навели да је број жртава међу војницима из сукоба који су избили јуче порастао на осам, уз 25 рањених.

Осим тога, војни извори истичу и да је у нападу ПКК на југоистоку Турске убијено је осам турских војника, што је најкрвавији напад курдских побуњеника од покушаја војног удара.

Напад се догодио на путу између градова Хакарија и Чукурџе, у провинцији Хакари, док су војници патролирали у близини границе са Ираком, а рањено је њих 25, наводи се у саопштењу.

Војска је навела да је осам припадника ПКК "неутралисано" после ваздушних удара на побуњеничка упоришта.

Сукоби турских снага и курдских побуњеника настављени су и после покушаја војног удара 15. јула.

Напади на војску појачани су од прекида двоиподишњег примирја на југоистоку Турске у јулу прошле године, а погинуло је неколико стотина војника.

Последњих неколико месеци, владине снаге извеле су више војних операција у циљу протеривања побуњеника из градских области, а у сукобима су погинули и бројни цивили.

У борбама између војске и припадника ПКК, коју Турска, САД и ЕУ сматрају терористичком организацијом, од 1984. године погинуло је око 40.000 људи.

Извор: Б92 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Познавајуци Курде,

30.07.2016 22:02

Курди неце никад одустати.

ОДГОВОРИТЕ