Пут на Олимпијске игре у фокусу Марине Маљковић...!

"Пажња лекарског тима усмерена на припрему да би пут прошао што боље, али и аклиматизација на олимпијско село, како се, не дај боже нешто тамо не би искомпликовало", каже Марина Маљковић.

Кошарка 30.07.2016 | 08:45
Пут на Олимпијске игре у фокусу Марине Маљковић...!
У фокусу селекторке женске кошаркашке репрезентације Србије, Марине Маљковић  тренутно је пут за Рио де Жанеиро, и аклиматизација екипе за Олимпијске игре.

"Максимално смо концентрисани и посвећени сутрашњем путу. Ми смо после две пријатељске утакмице са Турском тренирали, и радили. Има ствари којима сам задовољна, а неке и даље нису на најбољем могућем нивоу. Имамо седам дана да то исправимо, али смо сада сви фокусирани на пут", рекла је Маљковићева на отвореном тренингу у Београду.

Женска кошаркашка репрезентација Србије сутра у подне креће пут Рија преко Дубаија. Комплетно путовање би требало да траје , а путује преко Дубаија. Цео пут би требало да траје 14 сати, тако да селекторка није сигурна како ће цео пут утицати на коначно физичко стање екипе пре аклиматизације.

"Имамо одредјених проблема који нам лебде изнад главе од почетка припрема, а то су три кошаркашице које су дошле касније. Мислим на Соњу Петровић, Ану Дабовић и Александру Црвендакић. Оне имају проблеме због аклиматизације. Сада је сва пажња лекарског тима усмерена на припрему да пут продје што боље и на аклиматизацију и олимпијско село, да се, не дај боже, нешто тамо не искомпликује", рекла је Марина Миљковић.

Српске кошаркашице су вечерас ослобођене од репрезентативних обавеза како би се спремиле за очекивано напорно путовање. Када је Соњи Петровић и Ани Дабовић, оне су учествовале на WНБА. Селекторка је споменула и Александру Црвендакић која је играла на Европском првенству за играчице до 20 година. Подсећања ради, Србија је на овом такмичењу дошла до полуфинала, док је Александра Црвендакић изабрана изабрана је у прву петорку.

"Не знам како бих то речима описала, али сам пресрећна јер сам са 20 година у екипи европског првака, што је велика част, а онда сам и у тиму који иде на Олимпијске игре. Не идемо тамо само да учествујемо. Мислим да ове девојке вреде, што су показале и прошле године. Није ми било тешко да се уклопим, све су ме приватиле и хоће да ми помогну да учим од њих", одушевљено прича Александра Црвендакић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар