Put na Olimpijske igre u fokusu Marine Maljković...!

"Pažnja lekarskog tima usmerena na pripremu da bi put prošao što bolje, ali i aklimatizacija na olimpijsko selo, kako se, ne daj bože nešto tamo ne bi iskomplikovalo", kaže Marina Maljković.

Košarka 30.07.2016 | 08:45
Put na Olimpijske igre u fokusu Marine Maljković...!
U fokusu selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marine Maljković  trenutno je put za Rio de Žaneiro, i aklimatizacija ekipe za Olimpijske igre.

"Maksimalno smo koncentrisani i posvećeni sutrašnjem putu. Mi smo posle dve prijateljske utakmice sa Turskom trenirali, i radili. Ima stvari kojima sam zadovoljna, a neke i dalje nisu na najboljem mogućem nivou. Imamo sedam dana da to ispravimo, ali smo sada svi fokusirani na put", rekla je Maljkovićeva na otvorenom treningu u Beogradu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra u podne kreće put Rija preko Dubaija. Kompletno putovanje bi trebalo da traje , a putuje preko Dubaija. Ceo put bi trebalo da traje 14 sati, tako da selektorka nije sigurna kako će ceo put uticati na konačno fizičko stanje ekipe pre aklimatizacije.

"Imamo odredjenih problema koji nam lebde iznad glave od početka priprema, a to su tri košarkašice koje su došle kasnije. Mislim na Sonju Petrović, Anu Dabović i Aleksandru Crvendakić. One imaju probleme zbog aklimatizacije. Sada je sva pažnja lekarskog tima usmerena na pripremu da put prodje što bolje i na aklimatizaciju i olimpijsko selo, da se, ne daj bože, nešto tamo ne iskomplikuje", rekla je Marina Miljković.

Srpske košarkašice su večeras oslobođene od reprezentativnih obaveza kako bi se spremile za očekivano naporno putovanje. Kada je Sonji Petrović i Ani Dabović, one su učestvovale na WNBA. Selektorka je spomenula i Aleksandru Crvendakić koja je igrala na Evropskom prvenstvu za igračice do 20 godina. Podsećanja radi, Srbija je na ovom takmičenju došla do polufinala, dok je Aleksandra Crvendakić izabrana izabrana je u prvu petorku.

"Ne znam kako bih to rečima opisala, ali sam presrećna jer sam sa 20 godina u ekipi evropskog prvaka, što je velika čast, a onda sam i u timu koji ide na Olimpijske igre. Ne idemo tamo samo da učestvujemo. Mislim da ove devojke vrede, što su pokazale i prošle godine. Nije mi bilo teško da se uklopim, sve su me privatile i hoće da mi pomognu da učim od njih", oduševljeno priča Aleksandra Crvendakić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar