Тухел: Фудбал губи контакт са народом због ''лудих'' трансфера!

Тренеру Борусије Дортмунд не допада се тренд обарања рекорда на европској фудбалској "пијаци".

Фудбал 31.07.2016 | 22:00
Тухел: Фудбал губи контакт са народом због ''лудих'' трансфера!
Игуаин у Јувентусу за 90 милиона евра, Погба у Манчестер јунајтеду за 110 (120?!), Ширле у Борусији за 30 (клупски рекорд)...

Томас Тухел је током мини-турнеје по Кини изјавио да се у фудбалу врти "луд" новац и изразио забринутост да би навијачи због тога ускоро могли да окрену леђа игри.

"Тржиште је лудо. Мислим да су се цене играча отргле контроли и да то није здраво, јер фудбал тако губи везу са људима који долазе на стадионе да гледају утакмице. Морамо бити опрезни да не изгубимо ту везу, јер се фудбал игра због навијача. Ако су у првом плану новац и его, онда нећемо добро проћи", изјавио је тренер Борусије.

Његов клуб је овог лета продао Мкитарјана, Гундогана и Хумелса за нешто више од 100 милиона евра и тај новац реинвестирао у осам појачања, међу којима су најзвучнија имена Андреа Ширлеа и Марија Гецеа.

"Мислим да смо ипак клуб који и даље држи обе ноге на земљи".

За мишљење је упитан и искусни голман Борусије Роман Вајденфелер, који је на Вестфалену већ 12 година.

"Често се дискутује о томе да ли ћемо у неком тренутку дотаћи 'плафон', али постојећи тренд указује на то да у фудбалу нема граница када је у питању потрошња новца. Штета је што потписани уговори више не значе много. Фудбал постаје себичан, што је тужно, јер он је ипак тимски спорт", поручио је Вајденфелер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар