Tuhel: Fudbal gubi kontakt sa narodom zbog ''ludih'' transfera!

Treneru Borusije Dortmund ne dopada se trend obaranja rekorda na evropskoj fudbalskoj "pijaci".

Fudbal 31.07.2016 | 22:00
Tuhel: Fudbal gubi kontakt sa narodom zbog ''ludih'' transfera!
Iguain u Juventusu za 90 miliona evra, Pogba u Mančester junajtedu za 110 (120?!), Širle u Borusiji za 30 (klupski rekord)...

Tomas Tuhel je tokom mini-turneje po Kini izjavio da se u fudbalu vrti "lud" novac i izrazio zabrinutost da bi navijači zbog toga uskoro mogli da okrenu leđa igri.

"Tržište je ludo. Mislim da su se cene igrača otrgle kontroli i da to nije zdravo, jer fudbal tako gubi vezu sa ljudima koji dolaze na stadione da gledaju utakmice. Moramo biti oprezni da ne izgubimo tu vezu, jer se fudbal igra zbog navijača. Ako su u prvom planu novac i ego, onda nećemo dobro proći", izjavio je trener Borusije.

Njegov klub je ovog leta prodao Mkitarjana, Gundogana i Humelsa za nešto više od 100 miliona evra i taj novac reinvestirao u osam pojačanja, među kojima su najzvučnija imena Andrea Širlea i Marija Gecea.

"Mislim da smo ipak klub koji i dalje drži obe noge na zemlji".

Za mišljenje je upitan i iskusni golman Borusije Roman Vajdenfeler, koji je na Vestfalenu već 12 godina.

"Često se diskutuje o tome da li ćemo u nekom trenutku dotaći 'plafon', ali postojeći trend ukazuje na to da u fudbalu nema granica kada je u pitanju potrošnja novca. Šteta je što potpisani ugovori više ne znače mnogo. Fudbal postaje sebičan, što je tužno, jer on je ipak timski sport", poručio je Vajdenfeler.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar