ПЛ БиХ - најава кола: "Кошево" и "Пецара" у центру пажње!

Овог викенда на програму су мечеви другог кола Премијер лиге БиХ, а дерби сусрети биће одиграни у Сарајеву и Широком Бријегу. Мали градски дерби на "Отоци", судар дебитаната у Травнику.

Фудбал 29.07.2016 | 21:30
ПЛ БиХ - најава кола: "Кошево" и "Пецара" у центру пажње!
Шампион Зрињски гостоваће на "Кошеву" екипи Сарајева у дербију другог кола Премијер лиге БиХ.

Мостарци су у првом колу стигли до домаће побједе 2:1 против Радника, док је бордо тим освојио бод у градском дербију против Жељезничара 1:1.

"Јасно је да Зрињски има добру екипу и да ће доћи на 'Кошево' да игра фудбал, што нама одговара. Максимално улазимо у ову утакмицу и надамо се позитивном резултату", изјавио је првотимац Сарајева Един Рустемовић.

Тренер Мостараца Винко Мариновић вјерује у позитиван резултат, иако ће "племићи" бити ослабљени неиграњем суспендованог Матије Катанеца, који је искључен у дуелу првог кола са Радником.

"Желимо што боље да одиграмо дерби и покушамо донијети бодове у Мостар. Нећу моћи рачунати на Матију Катанеца, док су остали спремни", рекао је Мариновић.

Други дерби овог кола игра се у Широком Бријегу, гдје ће истоимени домаћин дочекати Слободу.

"Након ремија против Витеза, очекујемо да у дуелу са Слободом освојимо цијели плијен. Надам се да ћемо бити на вишем нивоу него у првом колу. Имамо посла са изузетно јаком екипом коју води одличан тренер Хусреф Мусемић. Имамо пар играча са лакшим повредама, али вјерујем да ће сви бити у конкуренцији за дуел са Тузлацима. Позитивна је ствар што нам се враћа штопер Славко Бралић, који је био дуже повријеђен", казао је Марио Базина, помоћни тренер Широкобријежана, који су на отварању сезоне разочарали на "Пецари" и одиграли само 1:1 против Витеза.

Шеф стручног штаба Слободе Хусреф Мусемић увјерен је да ће Широкобријежани због ремија са Витезом бити под великим притиском и нада се да ће његова екипа успјети то да искористи.

"Широки Бријег је наш велики дужник, јер су нас прошле сезоне побиједили убједљиво 3:0. Сви играчи су на располагању, осим Зајка Зебе који је и даље кажњен. Домаћину не иде у прилог што је играо неријешено у првој утакмици код куће и вјероватно ће бити под императивом побједе, што би могла бити наша шанса", поручио је Мусемић.

Занимљиво би требало бити и на "Отоци", гдје ће снаге одмјерити градски ривали Олимпик и Жељезничар. У Травнику се састају два дебитанта, Металеге БСИ и Крупа, Витез је домаћин Младости, док ће у Бијељини Радник угостити Челик.

Дебитант у Премијер лиги БиХ, Крупа у другом колу одмјериће снаге са још једном екипом која први пут наступа у бх. елити, Металегеом БСИ из Јајца (субота, 17:30).

Фудбалери Крупе сагорјели су у жељи да у дебитантском наступу у Премијер лиги БиХ остваре тријумф и обрадују навијаче у Крупи на Врбасу.

Ипак, резултат 1:1 против Младости није уздрмао тим Слободана Старчевића, који ће након притиска у првом мечу, сигурно много слободније истрчати на терен стадиона "Пирота" у Травнику, гдје ће одмјерити снаге са Металегеом БСИ из Јајца, у оквиру другог кола Премијер лиге БиХ.

"Иако нисмо остварили историјску побједу против Младости, освајање бода донијело нам је неопходан мир у раду. Нема повреда, добро смо радили током седмице и са пуно оптимизма идемо на дуел са Металегеом. Од зимус смо са њима одиграли двије пријатељске утакмице и у обје смо славили, па нек буде и трећи пут. Они су у силном заносу, имају побједу из Зенице, али и ми се нешто питамо. Ако уђемо како треба у меч, не би смјело да буде проблема", истакао је тренер Слободан Старчевић, а преносизванична страница клуба.

И Зоран Милутиновић је оптимиста.

"Идемо у Травник по позитиван резултат. Желимо три бода. Сигуран сам да смо бољи од Металегеа, али то треба показати и на терену. Атомосфера је одлична и једва чекам први судијски звиждук", поручио је првотимац Крупе.

Дуел Металегеа БСИ и Крупе на програм је у суботу од 17:30 часова, а правду у Травнику дијелиће Един Јакуповић (Бихаћ).

Три меча играју се у суботу, а исто толико у недјељу.

ПАРОВИ 2. КОЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БИХ

У суботу:
17:30 Олимпик - Жељезничар (суди: Антони Бандић, Груде)
17:30 Металеге БСИ - Крупа (Един Јакуповић, Бихаћ)
17:30 Витез - Младост (Адис Мулахасановић, Сарајево)

У недјељу:
17:30 Радник - Челик (Томислав Чуић, Томиславград)
19:45 Сарајево - Зрињски (Зоран Грбић, Приједор)
21:00 Широки Бријег - Слобода (Драган Петровић, Бањалука)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар