PL BiH - najava kola: "Koševo" i "Pecara" u centru pažnje!

Ovog vikenda na programu su mečevi drugog kola Premijer lige BiH, a derbi susreti biće odigrani u Sarajevu i Širokom Brijegu. Mali gradski derbi na "Otoci", sudar debitanata u Travniku.

Fudbal 29.07.2016 | 21:30
PL BiH - najava kola: "Koševo" i "Pecara" u centru pažnje!
Šampion Zrinjski gostovaće na "Koševu" ekipi Sarajeva u derbiju drugog kola Premijer lige BiH.

Mostarci su u prvom kolu stigli do domaće pobjede 2:1 protiv Radnika, dok je bordo tim osvojio bod u gradskom derbiju protiv Željezničara 1:1.

"Jasno je da Zrinjski ima dobru ekipu i da će doći na 'Koševo' da igra fudbal, što nama odgovara. Maksimalno ulazimo u ovu utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu", izjavio je prvotimac Sarajeva Edin Rustemović.

Trener Mostaraca Vinko Marinović vjeruje u pozitivan rezultat, iako će "plemići" biti oslabljeni neigranjem suspendovanog Matije Kataneca, koji je isključen u duelu prvog kola sa Radnikom.

"Želimo što bolje da odigramo derbi i pokušamo donijeti bodove u Mostar. Neću moći računati na Matiju Kataneca, dok su ostali spremni", rekao je Marinović.

Drugi derbi ovog kola igra se u Širokom Brijegu, gdje će istoimeni domaćin dočekati Slobodu.

"Nakon remija protiv Viteza, očekujemo da u duelu sa Slobodom osvojimo cijeli plijen. Nadam se da ćemo biti na višem nivou nego u prvom kolu. Imamo posla sa izuzetno jakom ekipom koju vodi odličan trener Husref Musemić. Imamo par igrača sa lakšim povredama, ali vjerujem da će svi biti u konkurenciji za duel sa Tuzlacima. Pozitivna je stvar što nam se vraća štoper Slavko Bralić, koji je bio duže povrijeđen", kazao je Mario Bazina, pomoćni trener Širokobriježana, koji su na otvaranju sezone razočarali na "Pecari" i odigrali samo 1:1 protiv Viteza.

Šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić uvjeren je da će Širokobriježani zbog remija sa Vitezom biti pod velikim pritiskom i nada se da će njegova ekipa uspjeti to da iskoristi.

"Široki Brijeg je naš veliki dužnik, jer su nas prošle sezone pobijedili ubjedljivo 3:0. Svi igrači su na raspolaganju, osim Zajka Zebe koji je i dalje kažnjen. Domaćinu ne ide u prilog što je igrao neriješeno u prvoj utakmici kod kuće i vjerovatno će biti pod imperativom pobjede, što bi mogla biti naša šansa", poručio je Musemić.

Zanimljivo bi trebalo biti i na "Otoci", gdje će snage odmjeriti gradski rivali Olimpik i Željezničar. U Travniku se sastaju dva debitanta, Metalege BSI i Krupa, Vitez je domaćin Mladosti, dok će u Bijeljini Radnik ugostiti Čelik.

Debitant u Premijer ligi BiH, Krupa u drugom kolu odmjeriće snage sa još jednom ekipom koja prvi put nastupa u bh. eliti, Metalegeom BSI iz Jajca (subota, 17:30).

Fudbaleri Krupe sagorjeli su u želji da u debitantskom nastupu u Premijer ligi BiH ostvare trijumf i obraduju navijače u Krupi na Vrbasu.

Ipak, rezultat 1:1 protiv Mladosti nije uzdrmao tim Slobodana Starčevića, koji će nakon pritiska u prvom meču, sigurno mnogo slobodnije istrčati na teren stadiona "Pirota" u Travniku, gdje će odmjeriti snage sa Metalegeom BSI iz Jajca, u okviru drugog kola Premijer lige BiH.

"Iako nismo ostvarili istorijsku pobjedu protiv Mladosti, osvajanje boda donijelo nam je neophodan mir u radu. Nema povreda, dobro smo radili tokom sedmice i sa puno optimizma idemo na duel sa Metalegeom. Od zimus smo sa njima odigrali dvije prijateljske utakmice i u obje smo slavili, pa nek bude i treći put. Oni su u silnom zanosu, imaju pobjedu iz Zenice, ali i mi se nešto pitamo. Ako uđemo kako treba u meč, ne bi smjelo da bude problema", istakao je trener Slobodan Starčević, a prenosizvanična stranica kluba.

I Zoran Milutinović je optimista.

"Idemo u Travnik po pozitivan rezultat. Želimo tri boda. Siguran sam da smo bolji od Metalegea, ali to treba pokazati i na terenu. Atomosfera je odlična i jedva čekam prvi sudijski zvižduk", poručio je prvotimac Krupe.

Duel Metalegea BSI i Krupe na program je u subotu od 17:30 časova, a pravdu u Travniku dijeliće Edin Jakupović (Bihać).

Tri meča igraju se u subotu, a isto toliko u nedjelju.

PAROVI 2. KOLA PREMIJER LIGE BIH

U subotu:
17:30 Olimpik - Željezničar (sudi: Antoni Bandić, Grude)
17:30 Metalege BSI - Krupa (Edin Jakupović, Bihać)
17:30 Vitez - Mladost (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

U nedjelju:
17:30 Radnik - Čelik (Tomislav Čuić, Tomislavgrad)
19:45 Sarajevo - Zrinjski (Zoran Grbić, Prijedor)
21:00 Široki Brijeg - Sloboda (Dragan Petrović, Banjaluka)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar