Џикић довео "свог" Американца у Партизан!

Амерички кошаркаш Франк Робинсон ново је појачање београдског Партизана, преноси специјализовани сајт Спортандо.

Кошарка 29.07.2016 | 21:15
Џикић довео "свог" Американца у Партизан!
Робинсон, који је играо бека у екипи Истанбула, следећу сезону провешће међу ’црно-белима’, што је потврдио на ’Твитеру’.

Рођен је 1. јуна 1984. године, висок је 197 центиметара, а са својим новим-старим тренером Александром Џикићем сарађивао је у љубљанској Олимпији, у сезони 2008/09, када је први пут прешао у Европу.

Робинсон је прошле сезоне играо за турског друголигаша Истанбул ДСИ и просечно је постизао 15,7 поена, уз 4,5 скокова и 3,1 асистенцију.

Пре те епизоде наступао је и за Ирони Нахарију у Израелу и Панелефсинијакос у Грчкој, а након одласка из Олимпије играо је и за немачке клубове Лудвигсбург, Артланд и Вурцбург, као и за Макаби Хаифу, грузијски Сокуми Тбилиси, пољски Проком, украјински Будивељник и фински Бисонс.

Са Прокомом је у сезони 2012/13 наступио и на седам утакмица Евролиге, док је у Еврокупу, такмичењу које ће играти са Партизаном, дебитовао у дресу Олимпије.

Партизан је у петак озваничио трансфер плејмејкера Бранислава Ратковице.

Његовим доласком, који клуб још није потврдио, црно-бели би дефинитивно довели четврто појачање за нову сезону, након ангажовања Стефана Бирчевића, Ђорђа Мајсторовића и данас "потписаног" Ратковице.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар