Džikić doveo "svog" Amerikanca u Partizan!

Američki košarkaš Frank Robinson novo je pojačanje beogradskog Partizana, prenosi specijalizovani sajt Sportando.

Košarka 29.07.2016 | 21:15
Džikić doveo "svog" Amerikanca u Partizan!
Robinson, koji je igrao beka u ekipi Istanbula, sledeću sezonu provešće među ’crno-belima’, što je potvrdio na ’Tviteru’.

Rođen je 1. juna 1984. godine, visok je 197 centimetara, a sa svojim novim-starim trenerom Aleksandrom Džikićem sarađivao je u ljubljanskoj Olimpiji, u sezoni 2008/09, kada je prvi put prešao u Evropu.

Robinson je prošle sezone igrao za turskog drugoligaša Istanbul DSI i prosečno je postizao 15,7 poena, uz 4,5 skokova i 3,1 asistenciju.

Pre te epizode nastupao je i za Ironi Nahariju u Izraelu i Panelefsinijakos u Grčkoj, a nakon odlaska iz Olimpije igrao je i za nemačke klubove Ludvigsburg, Artland i Vurcburg, kao i za Makabi Haifu, gruzijski Sokumi Tbilisi, poljski Prokom, ukrajinski Budiveljnik i finski Bisons.

Sa Prokomom je u sezoni 2012/13 nastupio i na sedam utakmica Evrolige, dok je u Evrokupu, takmičenju koje će igrati sa Partizanom, debitovao u dresu Olimpije.

Partizan je u petak ozvaničio transfer plejmejkera Branislava Ratkovice.

Njegovim dolaskom, koji klub još nije potvrdio, crno-beli bi definitivno doveli četvrto pojačanje za novu sezonu, nakon angažovanja Stefana Birčevića, Đorđa Majstorovića i danas "potpisanog" Ratkovice.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar