Исинбајева дефинитивно без наступа у Рију!

Двострука олимпијска шампионка, Рускиња, Јелена Исинбајева, добила је негативан одговор од Међународне атлетске федерације (ИААФ) на молбу за учешће у Рију.

Остали спортови 29.07.2016 | 17:45
Исинбајева дефинитивно без наступа у Рију!
Извршни одбор Међународног олимпијског комитета (МОК) донео је пре неколико дана одлуку да не суспендује целокупну руску репрезентацију са ОИ 2016. године, остављајући право међународним спортским федерацијама да одреде ко можже да наступа на Олимпијским играма, уз испуњавање бројних критеријума.

ИААФ је пре неколико месеци суспендовао целу атлетску репрезентацију Русије због систематског допинга, а наступ на играма омогућио је само Дарији Клишини која је протекле три године тренирала и тестове обављала у САД.

"„Добила сам негативан одговор од секретара ИААФ. Нажалост, нису направили изузетак у мом случају. Нису ме пустили на ОИ у Рио. Чудо се није десило", написала је Јелена Исинбајева на Инстаграму.

Она је негирала информације да, наводно, није ни поднела индивидуални захтев Међународној атлетској федерацији.

Руски спортисти који су раније имали проблема са допингом неће моћи да учествују у Рију, док атлетичари који су били "чисти" могу само уколико су били тестирани ван Русије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар