Како је долар потопио привреду Српске

Промјена курса долара и његово јачање према евру главни је кривац краха привреде и тешке ситуације у Републици Српској, устврдио је Милорад Додик гостујући у емисији „Телеринг“ на свом РТРС-у.

Република Српска 29.07.2016 | 10:24
Како је долар потопио привреду Српске
Он сматра да је раст старог предратног спољног дуга, због јачања курса долара према домаћој валути и евру, узроковао садашњу ситуацију и губитак богатства за 50%!?

Умјесто 100 000 сада морамо враћати 150 000 марака, тврди Додик, и истиче да се евро штампа без контроле и зато му пада вриједност, а конвертибилна марка које је везана за евро колетеларално слаби.

Република Српска није никог освајала и није ништа отимала, није имала никакве значајније новчане акумулације и резерве, и по Додику без тога није могло више да се напредује и боље живи. Додик сматра да је спас у неконтролисаном штампању конвертибилне марке, јер то са доларом и евром раде САД и Европска Унија...

Какво вријеме пролази Додик даје све неуравнотеженије изјаве, а повремено количином изговорених глупости и бесмислица превазилази сам себе. Не мора се бити велики познавалац економије да би се знало да је тренутни курс долара од 1,75 КМ далеко нижи него почетком 2000-их, када је достизао вриједност око 2,3 КМ, или почетком 80-их када се за један долар могло купити 3,6 њемачких марака.

Врло је вјероватно да је већи дио старог дуга РС у доларима, односи се на средства која су повучена до 02.04.1992. године, узет по повољнијем курсу долара од данашњег, и да због тога нисмо на губитку. Учешће „старог дуга“, обавезе према Париском и Лондонском клубу повјерилаца у укупној висини рате вањског дуга износе свега 19.65% и имају тенденцију сталног смањења.

У валутној структури вањског дуга 85,48% доспјелих обавеза плаћа се у еврима а свега 9,26% у доларима тако да званични подаци Министарства финансија потпуно демантују Додикове тврдње да је раст курса долара према евру узроковао драматичан пораст укупног дуга, колапс привреде и обезвриједио домаће богатство.

Тренутно катастрофално стање нема везе са курсом долара већ са неконтролисаним растом унутрашњег дуга, емисије трезорских записа и обвезница по неповољним каматним стопама које достижу чак 5%, што је умногоме неповољније него средстава која су некада позајмљивана од Свјетске банке, ММФ-а, ИБРД-а, Париског и Лондонског клуба.

Сви ми који памтимо 1993. годину, милијарде безвриједних динара и плате којима се ујутро могла купити кора а увече свега туце јаја, добро знамо гдје би нас одвело неконтролисано штампање новаца и инфлација, и колико су опасни и бесмислени упорни Додикови приједлози да Централна банка БиХ почне штампати новац без покрића.

Срби не требају осјећати жал што нису пљачкали и водили освајачке већ одбрамбене ратове, и требају бити веома поносни на своју историју, славне претке, велика одрицања и страдања у бројним ратовима.

Примјери Швајцарске, Норвешке, Исланда, Данске, Новог Зеланда, и других богатих држава које нису водиле освајачке ратове и пљачкале друге а имају висок животни стандард становништва, доказује да животни стандард и уређеност једне државе прије свега зависи од способности и искреног патриотизма људи који руководе државом а не од пљачке и отимања туђих ресурса.

Нису тачне ни Додикове тврдње да током његовог мандата није могло доћи до значајнијег развоја јер није имао акумулирана средства за покретање пројеката, јер је његов други мандат прије 10 година управо почео уплатом 1,5 милијарде марака од продаје Телекома и Нафтне индустрије РС.

Додик је затекао суфицит у буџету, малу рату и висину спољног дуга, и да су огромна средства од продаје стратешких компанија уложена у развој и капиталне објекте, попут градње хидроелектрана на Горњој и Средњој Дрини, горњим хоризонатима или нових блокова термоелектране умјесто што су силни новци проћердани пропалим намјештеним пословима са његовим кумовима, тајкунима и пријатељима, Република Српска би била економски независна, снажна и стабилна и не би зависила од скупих кредита, позајмица и уцјена.

Додик је имао на располагању новац, огромна акумулирана средства и пројекте, али је све шансе прокоцкао и највећи је кривац за садашњу тешку ситуацију, безнађе и анархију.

Не смијемо више бити наивни и насиједати на упорне лажи и обмане које се пласирају преко лажног "јавног сервиса", и морамо схватити да највећи проблем Републици Српској не представљају странци, Бошњаци или неповољан курс долара већ отуђена олигархија која је уништила све институције, опљачкала ресурсе и из Српске отјерала неколико стотина хиљада људи, углавном младих, образованих и способних који не желе да живе у тоталитарном систему.

Спас није у неконтролисаном штампању новаца, пљачци, отимању, конфликтима и чекању повољнијег курса страних валута већ у промјени система, завођењу реда, професионализацији администрације и новим младим образованим људима који ће нас извући из непотребних сукоба и радити за опште добро.

Небојша Вукановић

Коментари / 120

Оставите коментар
Name

Ронy

29.07.2016 08:30

Најлакше је кривицу свалити на другога.То је тотално неодговорна политика према властитом народу. Све се враћа, све се плаћа, само треба вријеме за то, а оно управо долази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

29.07.2016 10:40

Проблем наше пропасти је што дилери дроге и којекакви шверцери возају скупоцјене аутомобиле и џипове и купују станове а немају дана радног стажа нити марке уплаћеног пореза. Проблем је што у електро привреди у канцеларији гдје је сједила једна службеница сада сједи пет а посао и даље завршава иста службеница. Причу о доларима он прича за те четири службенице и за оне без иједног разреда школе које је убиједио да ће он сачувати РС да они неби ратовали.

Name

Цица

29.07.2016 10:49

На коју црну привреду,ста ми то имамо од привреде?Баја стави прст на цело запитај се мало ста радис овом народу.Код нас је привреда у дрзавним канцеларијама које сте напунили и дали добре плате а нас задузујете и повецавате акцизе,таксе и порезе.Запитај се Баја мало и погледај на овај народ.

Name

Драган

29.07.2016 08:33

Повећати производњу, извозити, смањити трошкове...и тако годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЋАНЕ ДИРЕКТОР

29.07.2016 09:30

ЗА ИЗВОЗ ШАМПИЊОНА ИЗ ЉУБИЈЕ ТРЕБАМО ОСПОСОБИТИ И ЖЕЉЕЗНИЦУ, БАР ДВЕ ДО ТРИ КОМПОЗИЦИЈЕ СЕДМИЧНО ИШЛЕ БИ ЗА РУСИЈУ (ВЕЛИКИ И МАЛИ)!

Name

Цицана

29.07.2016 14:12

О повецању производње разговарајте са "инвеститорима". Посто ниста није насе немамо ми висе утицаја за производњу. Јел тако "Предсједнице"?

Name

лол

29.07.2016 08:33

Сада му и ЕВРО смета ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

29.07.2016 16:48

Ста мозе њему сметати осим невјерног народа? Прије мјесец дана је изјавио да смо јаки као Њемацка.

Name

страсно љут

29.07.2016 08:45

Јој брале сто се намргодио,неце дуго издрзати распукнуце.А све дубље и дубље тоне нема лове нарасполагању готово је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

29.07.2016 08:47

Додик и његови кумови су све унистили. Медјутим, овај овакав народ је то и заслузио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цица.

30.07.2016 07:21

р.и шта сада?

Name

РАШО

29.07.2016 08:48

КАКО ЈЕ БОБАР (ДОЛАР) ПОТОПИО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бата

29.07.2016 08:49

Цовјек да не повјерује. Као да је изасао из камиона да мало протегне ноге... Он је потпуно заборавио на каквој је функцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

29.07.2016 08:53

Госп. Додик само ти иди са власти а народ це видјети ста и како даље. Овакво стање је не издрзиво и горе бити не мозе. Твоје политике и демагогије и малој дјеци је превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прессе

29.07.2016 17:39

Не бих јос да одем док не поправим аутопут Бања Лука - Градиска.

Name

Његос

29.07.2016 08:56

Ти си Леми потопио све у Републици Српској. Наси непријатељи це тебе увијек славити. Ти си највеца стетоцина која се појавила медју Србима у задњих 100 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ ЗЛАТИЦА

29.07.2016 09:31

ПОТПИСУЈЕМ

Name

валтер

29.07.2016 08:56

Свака част на тексту господине Вукановићу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

29.07.2016 08:57

Све си ти легендо моје добро написао, имало би се ту јос много тога и додати (негативна селекција на свим нивоима, депопулациона политика, празне касе свих институција, никаква здравствена застита идр). Он и његови су вјероватно највеце зло и непогода која је могла погодити овај несретни народ. Сам интервју са Матом и нацин како је и њега "укалупио" говори много о обојици. О првом да нема мјере у било цему и да се вјероватно у свом бахатом стилу изивљава на сарадницима јос горе него раније и о другом да је изгубио професионални дигнитет и последње зрно самопостовања. Медјутим, мислим да лицно теби треба одредјено вриеме да се "оперес" од Сувара и носења пара по Србији, стиснуте Соросове песнице на бини током протеста и неких других ствари које си својевољно или по наговору прихватио. Био си најбољи. Моји пријатељи и ја, у моментима кад си писао прве тектстове и правио прве прилоге, смо ти били највеци адвокати... и нисмо били у праву. Поздрав савјетнице и новинару. Узми огледало прије идуцег текста...или си вец у тој фази кад ти не треба и кад се висе не обазирес на боју образа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУХ

29.07.2016 08:59

А де купте му тај копирер па нек сједи у кабинету цитав дан и нек копира марке исто му додзе а јос и јефтино!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.07.2016 10:08

Доџе му додзе а ти у дојчланду

Name

Баксуз

29.07.2016 09:02

Предсједнице зар Ви јос нисте свјесни како сте унистили привреду РСа.Није ју унистио раст долара,вец раст тајкуна и твоји кумова који сте је до гола опљацкали. Ти исти тајкуни тебе дрзе у саци и немозес им ниста јер се пласис да те неоцинкаре. Дај оставку и ослободи мука бједни и напецени српски народ. Својом оставком мозес доприњети да градјани српске прогледају својим оцима. Како Вас није срамота давати такве изјаве на васој партиској телевизији РТРСу. Васим одласком нестаце криминал у РСу, која тези да буде правна градјанска и секуларна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

29.07.2016 09:10

Добро ми и стојимо какви нас пробисвјети воде политицки,а дрзавну привреду незналице и политицки подобни.Рецено језиком који они разумију заклали су вола због сницле и вратили овај простор у вријеме кнеза,попа и уцитеља, извињавам се уцитељима али и они су са 1000-1200 марака друствена елита.Сатире Нусица и Домановица су наса реалност и свакодневица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.07.2016 11:13

Коментар ти вриједи за цијели дан.

Name

ха ха ха

29.07.2016 09:18

Текст маестралан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрено

29.07.2016 09:22

Додик сто даје овакве небулозне изјаве није крив он него народ који гласа за њега и дозвољава му да он прица овакве глупости као да сми ретардирани али није крив он него ми гласаци сто му дадосмо прилика дао он ово прица....Толико смо га размазили да це вјероватно поцети окривљавати и марсовце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

коо

29.07.2016 09:24

Вода до врата стигла! Додо би изгледа у освајања као некад са стеком Ронхила под руком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

29.07.2016 09:24

Овај је пуко скроз. па је ли то само српска има дуг у доларима

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

29.07.2016 09:27

Исправан наслов би био: КАКО ЈЕ ДОДИК ПОТОПИО ПРИВРЕДУ СРПСКЕ!!!!????

ОДГОВОРИТЕ
Name

бата

29.07.2016 10:05

Боље звуци!

Name

борац

29.07.2016 11:11

Много разумљивије...

Name

Магла

29.07.2016 09:27

Док Тегелтија преко трезорских записа предаје РС у руке Уни Цредит банци (хрватска линија) Миле баца прашину у очи јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новотар

29.07.2016 09:29

Е мој Мато на што си спао ццц,онај ко је гледао ову емисију ја му скидам капу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ККК

29.07.2016 09:30

Миле воли диско и коло шумqадиско али не и доларе $

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

29.07.2016 09:34

Ја сам знао да је будала, ал да је оволика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоле

29.07.2016 09:35

Вријеме демагогије пролази,долази вријеме полагања рачуна, биће то јако болно и мукотрпно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аустријанац

29.07.2016 17:33

Када је издрзо М. Пијаде издрзаце и Додик цитајуци манифест КПЈ-уа у затвору.

Name

yугословен

29.07.2016 09:37

ОВО СУ НАСИ КОМЕНТАРИ НА БН А НЕ НА РТРС НЕ ЦИТА ОВО НИКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.07.2016 11:09

На РТРС-у су само босњацки коментари србима је баја забранио коментаре и галоња се уцутао а и Дјоко карац је одустао од тих новина.

Name

ККК

29.07.2016 09:38

Миле воли диско и коло шумадиско,али му долар не прија

ОДГОВОРИТЕ
Name

телеринг

29.07.2016 09:39

Мато ниси ли ти у стању да му поставис три питања у целој емисији одмах напустај ту телевизију,неда ти додик да му постављас питања јер их се боји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

29.07.2016 09:44

Додик је заврсио месарски занат , то све говори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

29.07.2016 12:31

Е бар да је ту у струци па да нам месо појефтини. Овако и оно поскупљује!

Name

Реалитиц

29.07.2016 09:50

Хахахахаха сад је и долар крив за њихове неспособности, банде црвене. Сљедеци це бити кривци поравнање Плутона и Сатурна или експлозија звијезде у сусједном сазвијездју или би се опкладио на нецисте силе из Марвелових стрипова. Прц Милојко па гласајте за Лемија из насе димензије. Хахаххахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.07.2016 11:06

Не брини има довољно будала поново це побиједити јефтина смо ми раја.

Name

сноопy

29.07.2016 09:52

Он је једна похлепна аждаја која лагано остаје без главе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лајкован

29.07.2016 09:59

Чуј ово дола потопио какав долар ова влада и наш преЦједник је потопио све нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

митаррр мириц

29.07.2016 10:14

ајмо сви заједно,немозе нам долар ниста јаци смо од долара могу само .........................

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

29.07.2016 17:30

..а онда је досао ловац, распорио вуку стомак и извукао Зељкицу..

Name

тзхц

29.07.2016 10:21

Цуди ме да као ријесење није навео укидање новца и прелазак на робну размјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

29.07.2016 10:45

Робна размјена би подстакла стварање материјалних добара: ја теби килу меда, ти мени двије оцерупане коке..

Name

фуј Мато

29.07.2016 11:05

Нисам могао вјеровати да моја НОВИНАРЦИНА спане на н о в и н а р ц и ц а и да за неку цркавицу заједно са Лазанским,Галијасевицем и осталим су...увлаковицима прода карактер и струку

Name

шојић

29.07.2016 10:30

Згледа са се Великом вођи десио 'дисбаланс дебаланса' буџета. То је некако најлогичније објашњење с обзиро да долар скаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

29.07.2016 10:35

Људи моји само се мало загледајте у додову фацу.Дали је овај израз лица нормалан код нормалног цовјека и јос политицара који треба да води бригу и рјешава проблеме насе државе.А овај новинар Мато је дотакао дно новинарске професије као и онај "струцњак" Лазански.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симоновиц

29.07.2016 10:37

Они сто сједе у јавним предузецима као сто је нпр.Суме РС претукли би и родјеног оца због Додика,није њих брига ста он прица јер њима је сигурно док он влада,СНСД хоботница и љигавци попут Радојицица ,Дјокица и Павица. Додик задњу деценију нема опозицију у РС вец само сараднике,свему је допустено и да ради и да прица,и мозе му се тако,има алиби у попису и референдуму. Сто се тице достампавања КМ-а ,то це се сигурно и десити,сто це довести до пропасти осталих банака и дубље кризе. Опет казем, ДОДИКУ ЈЕ СВЕ ДОПУСТЕНО,иза њега стоје структуре моци које су га и поставиле на власт,а опозиција у РС не постоји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

29.07.2016 10:41

За зграду владе дао 200 милиона марака,колико се могло фабрика и радних мјеста отворити да људи раде и оснивају породице,а не да тумарају по бијелом свијету молеци да зараде за хљеб!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

29.07.2016 10:45

Добро се потрудио да Република Српска буде девастирана, опљацкана и презадузена.Толико о томе патриоту и великом српском сину,цу дао сину кредит 3 милиона у Америци би био дозивотно иза ресетака,те паре су биле намјењене за опсте добро свих срба из Републике Српске !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јакаба

29.07.2016 10:51

Овај цовјек готово уопсте не спава, то се мозе видјети по његовом лицу и подоцњацима, усљед хроницног недостатка сна њему је комфузија у глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.07.2016 11:03

Под хитно да се уведе нас српски динар са бајином сликом на свакој новцаници па це нам привреда процвјетати.Стмпарију да отвори неко од тајкуна као и обицно настапати новца сто баја стално потразује за тај новац купити сву привреду РС и ријесити проблем ста це бити тад са динаром неце то висе никога интересирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мири

29.07.2016 12:41

Ја мислим да ти незнас ста прицас И једино ако Станковица Цицица Додика И остале нису назвали заједницким надимком ДОЛАР па би се полициска акција требала назвати под Тим именом ја стварно незнам о цему ти прицас

Name

Маxо

29.07.2016 11:10

Нисам симпатизер ни Владе а ни неких други Партија медјутим у ово доба Пост Социјализма Генерација која је тада зивјела јос није а вјероватно ни неце се пробудити из тог сна да Дрзава тј Влада треба да ствара радна мјеста отвара фабрике и запосљава то је прослост и заборавите. 90% оних цаст болесним и инвалидима који су у лосој Економској ситуацији криви су сами јер нераде оно сто се на трзисту трази , слабо со квалификовани или недовољно и кад погледам у Фамилији неволе радити висе него 6 сати на дан а и то је пуно. Баве се нецим а после Средње сколе или Факултета нису ниједну струцну књигу процитали нити неки Сајам из њихове привредне гране посјетили. Ко код да додје на власт неце стање побољсати висе од 3% док се не промјени свијест код Градјана РС а и Балкана

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре маxо

29.07.2016 12:41

Ето нек' си се ти стручно усавршио.Још само да се описмениш и Свемир је твој.

Name

никс

29.07.2016 14:30

Маxо , а ко треба да створи погодан амбијент за развој и отварање нових радних мјеста ??? И који се то послови нуде на трзисту рада , а омладина неце да ради ??? Колико видим најтразенији су конобари и конобарице , наравно за рад на црно.

Name

УНИШТЕНО

29.07.2016 11:12

РС је већ уништена, једино нешто вриједи Бањалука и околина тј. један кантон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

29.07.2016 11:15

Кад тракториста прица о светским валутама!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е, будалет'не

29.07.2016 11:28

КАД СЕ РАЗУМ ПОМУТИ И КАД СЕ ДУГО, ПРЕДУГО ИДЕ ПОГРЕШНИМ КОЛОСИЈЕКО, ОНДА СУ РЕЗУЛТАТИ ОВАКВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

29.07.2016 11:30

Он има дијагнозу. То је рекла и његова психијатрица. И то није проблем. Међутим, нико неће да га лечи, што је велики проблем не за њега, него за нас. А терапија се таквим болесницима даје на ИЗБОРИМА!!! Горка пилула губљења власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њего

29.07.2016 12:06

Дали се Додик може замислити да је изгубио сву власт.Да је обични грађанин као сви ми, а да је умјесто њега Славко Вуцуревић

Name

боки

29.07.2016 11:45

Ако се није пљацкало ,јесте се сверцовало ,предсједнице . А сверц је крадја дрзаве. Зар не ,предсједнице?! А руку на срце , И крало се ! Крало И отимало,брацо Срби! Памти народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.07.2016 12:01

Само мантрај и врачај Рудоња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

29.07.2016 17:28

Да појасним: Људи се хватају за рогове, а волови за ријец!

Name

бгд

29.07.2016 12:06

Већ су многи објавили колики су губици рафинерије брод.......дајте и ви не касните

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.07.2016 12:16

Срби це зивјет у 4 Енклаве 3 мале и у једној вецој то јест Бањалуци остало је давно пропало ,,Додик је лазов и преверант

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајиловиц Александар

29.07.2016 12:20

Сваки пут ме изненади хахахаха да ми је знати ко му писе текстове хахахаха. Треба сабрати ове његове изјаве и објавити као стампано издање надмасио би и Нусица па старицности а по глупости је ненадмасан :П

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир Капларевиц

29.07.2016 12:21

Крив му је долар,Америка,ванземаљци,покемони...само није он и ова распала Влада што је под његовом диригентском палицом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо Удовициц

29.07.2016 12:22

Хахахахаха као да је сав народ луд, он сам паметан, то је понижење свог народа као да смо сви неписмени!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Илиц

29.07.2016 12:23

ОПРОСТИТЕ МУ..НЕ ЗНА СТА ПРИЦА....ево управо сам се извињавао људима који нису из РС...срамота ме ко је нас предсједник...обрукао нас хиљаде и хиљаде пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Дјуриц

29.07.2016 12:26

Само је у Републици Српској крив долар , коме више могу замазивати очи криминалци невидјени!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ракиц Бранко

29.07.2016 12:27

Главни кривац је глупи народ а други кривац је овај главати несретник који у тој својој огромној глави нема грама мозга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

29.07.2016 13:41

У праву си Бранко,али је проблем сто и на остале двије стране имамо главате који мисле да су сву памет свијета покупили и када нестане пара поцну подгријавати национализам а знамо куда то води,,зато сва три народа памет у хлаву

Name

Козлиц

29.07.2016 12:28

Браво мајсторе манипулације знаци сада је долар крив. Нису ови из федерације ове барабе и терористи. Како им само остане несто пара за привреду када силне паре дадосе за финансирање ИД

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАX

29.07.2016 12:31

Република Српска је легло Доллара и опасна је по Еуро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милка

29.07.2016 12:32

Опет неко крив ??? Сто би рекао онај на реклами"како сам ја био наиван"Откуд сад тај "долар" да се појави па да нас и он упропасти????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аљоса

29.07.2016 12:34

Народ који бира дотичног боље стање од овога и не заслужује. Што се мене тиче опет га изаберите!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радоје Буха

29.07.2016 12:35

Није он крив,крив је народ сто је биро овакву власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Перовиц

29.07.2016 12:36

Да,он је економски експерт....месар из Мрцеваца!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

29.07.2016 12:38

Највеца истина,назалост:(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса Леx

29.07.2016 12:39

Шта рећи, а не заплакати...ко остане задњи нека погаси свјетло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вецо

29.07.2016 12:41

Као велики лицни противник свега сто је Додик и његова секта урадила (ради или планира урадити) ја Вас Небојса најкултурније питам следеце: - Да ли заиста вјерујете да се, `ајде рецимо висе од 30% људи из Васе партије заиста ангазује из разлога опстег добра и напретка или индивидуалног "уваљивања" - Колико је од тих људи заиста оспособљено да преузме одговорност. За колико њих це неки битан ресор у опстини или гдје вец бити први пута да на интернету надју несто о томе ста требају развијати? Због цега су васи Косарци, Несици, мали и велики Додици бољи или мање лоси од оних идиота у редовима васих противника? Зар ви немате такодје сколарце из гараза и приватних сколица? Зар и васи политицари не заврсавају факултете по 15 година а онда одустану менадзерису на основу папира које купе тамо гдје се и не појаве? Зар неки од њих не обављају највазније функције? Зар оно сто Цицко ради у Сокоцу мозе да се назове сколом или нецијом едукацијом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

никс

29.07.2016 14:22

Вецо , Вецо .... опет прескацес јутарњу терапију ..... ццццццццц

Name

Перо

29.07.2016 12:49

Цитам и не вјерујем, па ово је за дјецу до 4-тог разреда основне сколе. Па овја мисли да смо сви луди или заиста у РС зиве мајмуни који немају појма о ницему. Бојим се да је ипак ово друго. Бјезте дјецо, бјезите омладино и недајте своје године за овакве кретене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

29.07.2016 13:04

Па како је добио 50% гласова, није ни прије био паметнији? ЈА не знам ста то мозе да утице на привреду РС, кад РС нема уопсте здраве привреде... Не знам како се мозе користити тај назив привреда у РС

Name

Ха ха ха

30.07.2016 08:12

РС уопште нема привреду. Пси пуштени с ланца су све опљачкали и развалили. Ј.беној се касно кајати....

Name

Јован Цвијетић

29.07.2016 12:59

Мене занима дали нас госп. Предсједник сматра баш толиким ретардима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш тако

29.07.2016 13:24

То и јесмо !

Name

Дуро

29.07.2016 13:24

Не само да сматра већ се према народу и понаша као да је ретрдиран, може му се: док је оваца бити ће и вуне...

Name

СНСД џемат

29.07.2016 13:33

Очигледно да нас сматра. Али, како наш народ каже, очајник се и за сламку хвата...

Name

Мики

29.07.2016 18:37

Он није господин

Name

Пензионер

29.07.2016 13:09

Рафинерија нафте у Босанском Броду повећала губитке на 551,1 милион КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

29.07.2016 13:13

МАТЕ НАСТА СИ СПАО.....ПРОДАС СЕ ЗА СИТНУ ЛОВУ,ПОСТАО СИ ПЛАЦЕНИК МОЗЕС И МЕДЈУ ИСИЛ,БОЉЕ ЦЕ ПЛАТИТИ.....ГАДИС МИ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

29.07.2016 13:27

МЕНЕ ЈЕ ИСТИНСКИ СРАМОТА,КОГА ИМАМО ЗА ПРЕСЈЕДНИКА.ПА ТАЈ ЦОВЈЕК НИСТА НИЈЕ ПАМЕТНО РЕКАО ПЕТ ГОДИНА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попс

29.07.2016 13:35

Браво Небојса 100 про.тацна анализа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј*бес политичаре

29.07.2016 15:31

Браво Небојша.100% си у праву.Одличан коментар.

Name

yугословен

29.07.2016 13:36

ТРИ ВАЛУТЕ СРБИ КАЗУ ЕВРО ХРВАТИ ЕУРО МУСЛИМАНИ ЕХУРО ПРОБЛРМ ТРИ СЛОВА В У Х

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.07.2016 13:52

А Сојиц казе Еврици

Name

yугословен

29.07.2016 14:09

ДЈОЛЕ ЈА САМ ИЗНЕНАДЈЕН И УВРЕДЈЕН

Name

Од срца

29.07.2016 13:58

Тај "опасни долар" је као нека ратна подморница. Потопи нас, а нисмо га ни видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

29.07.2016 15:02

Највеће предузеће у РС је масинерија СНСД-а! Производи кретене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.07.2016 15:20

Па скоро је предсједник рекао да је ово најбоља година ,и да зивимо ко у свици и америци

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

29.07.2016 15:54

Цуј Лемија има и он привреду,економију и дрзаву. Стварно глупостима никад краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

29.07.2016 16:18

Ех данас хоце изненадити са неким Референдумом о Доллару!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја држава

29.07.2016 16:32

Послије мене потоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронy

29.07.2016 18:34

Тачно тако: потоп. Човјек функционише на конфликтима на које нико не одговара, води дијалог са самим собом. Ни новинар му није потребан у ТВ емисијама.До прије мјесец дана били смо бољи од Шwице, одједном нас долар угрозио

Name

маx

29.07.2016 18:29

Хајде неко да избаци однос долара и еура да прерацунамо, раније и сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

29.07.2016 18:38

Бубњар воли да лупа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

29.07.2016 20:43

Велики Србин, само по стомацини. Ал` му овај питања сервира. Ја сам мислио да овдје мед и млијеко тече умјесто Даснице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕУРАЦУНЉИВИ ПРЕЦЈЕДНИК

29.07.2016 20:58

МА БОЛАН ДОДО ЗНАС ЛИ ТИ СТА ПРИЦАС ИЛ СУ ТЕ БУВЕ НАПАЛЕ ПА БУНЦАС. УЗРОК ОВАКВОГ СТАЊА СИ ТИ И ТВОЈИ ЛОПОВИ, СПИРКАН,ТЕГЕЛТИЈА КАЈА КОВАЦ И ДРУГИ МНОГИ ЛОПОВИ КАО И ТИ НЕСРЕТНИЦЕ РОДА СРПСКОГА УНИСТИО СИ СВЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xцx

30.07.2016 06:47

Увози нам Додик маглу из Америке 8 година.

Name

Галеб

29.07.2016 22:41

Какав доллар какав еуро РС је оплацкана И то је оплацкала садасња власт највисе Као И просле владе једино револуција мозе вратити оплацкано ко нема покрице одаклему имовина одузети вратити народу И дрзави а такве позатварати дозивотно доста су плацкали И лагодно зивјели на Крви несрецног народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

29.07.2016 23:27

Државе дугују банкарима и масонима, дакле ко је зло, масони и банкари.

ОДГОВОРИТЕ