Kako je dolar potopio privredu Srpske

Promjena kursa dolara i njegovo jačanje prema evru glavni je krivac kraha privrede i teške situacije u Republici Srpskoj, ustvrdio je Milorad Dodik gostujući u emisiji „Telering“ na svom RTRS-u.

Republika Srpska 29.07.2016 | 10:24
Kako je dolar potopio privredu Srpske
On smatra da je rast starog predratnog spoljnog duga, zbog jačanja kursa dolara prema domaćoj valuti i evru, uzrokovao sadašnju situaciju i gubitak bogatstva za 50%!?

Umjesto 100 000 sada moramo vraćati 150 000 maraka, tvrdi Dodik, i ističe da se evro štampa bez kontrole i zato mu pada vrijednost, a konvertibilna marka koje je vezana za evro koletelaralno slabi.

Republika Srpska nije nikog osvajala i nije ništa otimala, nije imala nikakve značajnije novčane akumulacije i rezerve, i po Dodiku bez toga nije moglo više da se napreduje i bolje živi. Dodik smatra da je spas u nekontrolisanom štampanju konvertibilne marke, jer to sa dolarom i evrom rade SAD i Evropska Unija...

Kakvo vrijeme prolazi Dodik daje sve neuravnoteženije izjave, a povremeno količinom izgovorenih gluposti i besmislica prevazilazi sam sebe. Ne mora se biti veliki poznavalac ekonomije da bi se znalo da je trenutni kurs dolara od 1,75 KM daleko niži nego početkom 2000-ih, kada je dostizao vrijednost oko 2,3 KM, ili početkom 80-ih kada se za jedan dolar moglo kupiti 3,6 njemačkih maraka.

Vrlo je vjerovatno da je veći dio starog duga RS u dolarima, odnosi se na sredstva koja su povučena do 02.04.1992. godine, uzet po povoljnijem kursu dolara od današnjeg, i da zbog toga nismo na gubitku. Učešće „starog duga“, obaveze prema Pariskom i Londonskom klubu povjerilaca u ukupnoj visini rate vanjskog duga iznose svega 19.65% i imaju tendenciju stalnog smanjenja.

U valutnoj strukturi vanjskog duga 85,48% dospjelih obaveza plaća se u evrima a svega 9,26% u dolarima tako da zvanični podaci Ministarstva finansija potpuno demantuju Dodikove tvrdnje da je rast kursa dolara prema evru uzrokovao dramatičan porast ukupnog duga, kolaps privrede i obezvrijedio domaće bogatstvo.

Trenutno katastrofalno stanje nema veze sa kursom dolara već sa nekontrolisanim rastom unutrašnjeg duga, emisije trezorskih zapisa i obveznica po nepovoljnim kamatnim stopama koje dostižu čak 5%, što je umnogome nepovoljnije nego sredstava koja su nekada pozajmljivana od Svjetske banke, MMF-a, IBRD-a, Pariskog i Londonskog kluba.

Svi mi koji pamtimo 1993. godinu, milijarde bezvrijednih dinara i plate kojima se ujutro mogla kupiti kora a uveče svega tuce jaja, dobro znamo gdje bi nas odvelo nekontrolisano štampanje novaca i inflacija, i koliko su opasni i besmisleni uporni Dodikovi prijedlozi da Centralna banka BiH počne štampati novac bez pokrića.

Srbi ne trebaju osjećati žal što nisu pljačkali i vodili osvajačke već odbrambene ratove, i trebaju biti veoma ponosni na svoju istoriju, slavne pretke, velika odricanja i stradanja u brojnim ratovima.

Primjeri Švajcarske, Norveške, Islanda, Danske, Novog Zelanda, i drugih bogatih država koje nisu vodile osvajačke ratove i pljačkale druge a imaju visok životni standard stanovništva, dokazuje da životni standard i uređenost jedne države prije svega zavisi od sposobnosti i iskrenog patriotizma ljudi koji rukovode državom a ne od pljačke i otimanja tuđih resursa.

Nisu tačne ni Dodikove tvrdnje da tokom njegovog mandata nije moglo doći do značajnijeg razvoja jer nije imao akumulirana sredstva za pokretanje projekata, jer je njegov drugi mandat prije 10 godina upravo počeo uplatom 1,5 milijarde maraka od prodaje Telekoma i Naftne industrije RS.

Dodik je zatekao suficit u budžetu, malu ratu i visinu spoljnog duga, i da su ogromna sredstva od prodaje strateških kompanija uložena u razvoj i kapitalne objekte, poput gradnje hidroelektrana na Gornjoj i Srednjoj Drini, gornjim horizonatima ili novih blokova termoelektrane umjesto što su silni novci proćerdani propalim namještenim poslovima sa njegovim kumovima, tajkunima i prijateljima, Republika Srpska bi bila ekonomski nezavisna, snažna i stabilna i ne bi zavisila od skupih kredita, pozajmica i ucjena.

Dodik je imao na raspolaganju novac, ogromna akumulirana sredstva i projekte, ali je sve šanse prokockao i najveći je krivac za sadašnju tešku situaciju, beznađe i anarhiju.

Ne smijemo više biti naivni i nasijedati na uporne laži i obmane koje se plasiraju preko lažnog "javnog servisa", i moramo shvatiti da najveći problem Republici Srpskoj ne predstavljaju stranci, Bošnjaci ili nepovoljan kurs dolara već otuđena oligarhija koja je uništila sve institucije, opljačkala resurse i iz Srpske otjerala nekoliko stotina hiljada ljudi, uglavnom mladih, obrazovanih i sposobnih koji ne žele da žive u totalitarnom sistemu.

Spas nije u nekontrolisanom štampanju novaca, pljačci, otimanju, konfliktima i čekanju povoljnijeg kursa stranih valuta već u promjeni sistema, zavođenju reda, profesionalizaciji administracije i novim mladim obrazovanim ljudima koji će nas izvući iz nepotrebnih sukoba i raditi za opšte dobro.

Nebojša Vukanović

Komentari / 120

Ostavite komentar
Name

Rony

29.07.2016 08:30

Najlakše je krivicu svaliti na drugoga.To je totalno neodgovorna politika prema vlastitom narodu. Sve se vraća, sve se plaća, samo treba vrijeme za to, a ono upravo dolazi.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

29.07.2016 10:40

Problem naše propasti je što dileri droge i kojekakvi šverceri vozaju skupocjene automobile i džipove i kupuju stanove a nemaju dana radnog staža niti marke uplaćenog poreza. Problem je što u elektro privredi u kancelariji gdje je sjedila jedna službenica sada sjedi pet a posao i dalje završava ista službenica. Priču o dolarima on priča za te četiri službenice i za one bez ijednog razreda škole koje je ubijedio da će on sačuvati RS da oni nebi ratovali.

Name

Cica

29.07.2016 10:49

Na koju crnu privredu,sta mi to imamo od privrede?Baja stavi prst na celo zapitaj se malo sta radis ovom narodu.Kod nas je privreda u drzavnim kancelarijama koje ste napunili i dali dobre plate a nas zaduzujete i povecavate akcize,takse i poreze.Zapitaj se Baja malo i pogledaj na ovaj narod.

Name

Dragan

29.07.2016 08:33

Povećati proizvodnju, izvoziti, smanjiti troškove...i tako godinama.

ODGOVORITE
Name

ĆANE DIREKTOR

29.07.2016 09:30

ZA IZVOZ ŠAMPINJONA IZ LJUBIJE TREBAMO OSPOSOBITI I ŽELJEZNICU, BAR DVE DO TRI KOMPOZICIJE SEDMIČNO IŠLE BI ZA RUSIJU (VELIKI I MALI)!

Name

Cicana

29.07.2016 14:12

O povecanju proizvodnje razgovarajte sa "investitorima". Posto nista nije nase nemamo mi vise uticaja za proizvodnju. Jel tako "Predsjednice"?

Name

lol

29.07.2016 08:33

Sada mu i EVRO smeta ?

ODGOVORITE
Name

Misko

29.07.2016 16:48

Sta moze njemu smetati osim nevjernog naroda? Prije mjesec dana je izjavio da smo jaki kao Njemacka.

Name

strasno ljut

29.07.2016 08:45

Joj brale sto se namrgodio,nece dugo izdrzati raspuknuce.A sve dublje i dublje tone nema love naraspolaganju gotovo je.

ODGOVORITE
Name

klapac

29.07.2016 08:47

Dodik i njegovi kumovi su sve unistili. Medjutim, ovaj ovakav narod je to i zasluzio.

ODGOVORITE
Name

cica.

30.07.2016 07:21

r.i šta sada?

Name

RAŠO

29.07.2016 08:48

KAKO JE BOBAR (DOLAR) POTOPIO REPUBLIKU SRPSKU!

ODGOVORITE
Name

bata

29.07.2016 08:49

Covjek da ne povjeruje. Kao da je izasao iz kamiona da malo protegne noge... On je potpuno zaboravio na kakvoj je funkciji.

ODGOVORITE
Name

007

29.07.2016 08:53

Gosp. Dodik samo ti idi sa vlasti a narod ce vidjeti sta i kako dalje. Ovakvo stanje je ne izdrzivo i gore biti ne moze. Tvoje politike i demagogije i maloj djeci je previse.

ODGOVORITE
Name

presse

29.07.2016 17:39

Ne bih jos da odem dok ne popravim autoput Banja Luka - Gradiska.

Name

Njegos

29.07.2016 08:56

Ti si Lemi potopio sve u Republici Srpskoj. Nasi neprijatelji ce tebe uvijek slaviti. Ti si najveca stetocina koja se pojavila medju Srbima u zadnjih 100 godina.

ODGOVORITE
Name

MILE ZLATICA

29.07.2016 09:31

POTPISUJEM

Name

valter

29.07.2016 08:56

Svaka čast na tekstu gospodine Vukanoviću !

ODGOVORITE
Name

Marko

29.07.2016 08:57

Sve si ti legendo moje dobro napisao, imalo bi se tu jos mnogo toga i dodati (negativna selekcija na svim nivoima, depopulaciona politika, prazne kase svih institucija, nikakva zdravstvena zastita idr). On i njegovi su vjerovatno najvece zlo i nepogoda koja je mogla pogoditi ovaj nesretni narod. Sam intervju sa Matom i nacin kako je i njega "ukalupio" govori mnogo o obojici. O prvom da nema mjere u bilo cemu i da se vjerovatno u svom bahatom stilu izivljava na saradnicima jos gore nego ranije i o drugom da je izgubio profesionalni dignitet i poslednje zrno samopostovanja. Medjutim, mislim da licno tebi treba odredjeno vrieme da se "operes" od Suvara i nosenja para po Srbiji, stisnute Sorosove pesnice na bini tokom protesta i nekih drugih stvari koje si svojevoljno ili po nagovoru prihvatio. Bio si najbolji. Moji prijatelji i ja, u momentima kad si pisao prve tektstove i pravio prve priloge, smo ti bili najveci advokati... i nismo bili u pravu. Pozdrav savjetnice i novinaru. Uzmi ogledalo prije iduceg teksta...ili si vec u toj fazi kad ti ne treba i kad se vise ne obazires na boju obraza.

ODGOVORITE
Name

DUH

29.07.2016 08:59

A de kupte mu taj kopirer pa nek sjedi u kabinetu citav dan i nek kopira marke isto mu dodze a jos i jeftino!

ODGOVORITE
Name

Re

29.07.2016 10:08

Dodže mu dodze a ti u dojčlandu

Name

Baksuz

29.07.2016 09:02

Predsjednice zar Vi jos niste svjesni kako ste unistili privredu RSa.Nije ju unistio rast dolara,vec rast tajkuna i tvoji kumova koji ste je do gola opljackali. Ti isti tajkuni tebe drze u saci i nemozes im nista jer se plasis da te neocinkare. Daj ostavku i oslobodi muka bjedni i napeceni srpski narod. Svojom ostavkom mozes doprinjeti da gradjani srpske progledaju svojim ocima. Kako Vas nije sramota davati takve izjave na vasoj partiskoj televiziji RTRSu. Vasim odlaskom nestace kriminal u RSu, koja tezi da bude pravna gradjanska i sekularna.

ODGOVORITE
Name

Osvit

29.07.2016 09:10

Dobro mi i stojimo kakvi nas probisvjeti vode politicki,a drzavnu privredu neznalice i politicki podobni.Receno jezikom koji oni razumiju zaklali su vola zbog snicle i vratili ovaj prostor u vrijeme kneza,popa i ucitelja, izvinjavam se uciteljima ali i oni su sa 1000-1200 maraka drustvena elita.Satire Nusica i Domanovica su nasa realnost i svakodnevica.

ODGOVORITE
Name

borac

29.07.2016 11:13

Komentar ti vrijedi za cijeli dan.

Name

ha ha ha

29.07.2016 09:18

Tekst maestralan.

ODGOVORITE
Name

iskreno

29.07.2016 09:22

Dodik sto daje ovakve nebulozne izjave nije kriv on nego narod koji glasa za njega i dozvoljava mu da on prica ovakve gluposti kao da smi retardirani ali nije kriv on nego mi glasaci sto mu dadosmo prilika dao on ovo prica....Toliko smo ga razmazili da ce vjerovatno poceti okrivljavati i marsovce....

ODGOVORITE
Name

koo

29.07.2016 09:24

Voda do vrata stigla! Dodo bi izgleda u osvajanja kao nekad sa stekom Ronhila pod rukom.

ODGOVORITE
Name

neko

29.07.2016 09:24

Ovaj je puko skroz. pa je li to samo srpska ima dug u dolarima

ODGOVORITE
Name

P

29.07.2016 09:27

Ispravan naslov bi bio: KAKO JE DODIK POTOPIO PRIVREDU SRPSKE!!!!????

ODGOVORITE
Name

bata

29.07.2016 10:05

Bolje zvuci!

Name

borac

29.07.2016 11:11

Mnogo razumljivije...

Name

Magla

29.07.2016 09:27

Dok Tegeltija preko trezorskih zapisa predaje RS u ruke Uni Credit banci (hrvatska linija) Mile baca prašinu u oči javnosti.

ODGOVORITE
Name

Novotar

29.07.2016 09:29

E moj Mato na što si spao ccc,onaj ko je gledao ovu emisiju ja mu skidam kapu

ODGOVORITE
Name

KKK

29.07.2016 09:30

Mile voli disko i kolo šumqadisko ali ne i dolare $

ODGOVORITE
Name

doktor

29.07.2016 09:34

Ja sam znao da je budala, al da je ovolika...

ODGOVORITE
Name

Đole

29.07.2016 09:35

Vrijeme demagogije prolazi,dolazi vrijeme polaganja računa, biće to jako bolno i mukotrpno.

ODGOVORITE
Name

austrijanac

29.07.2016 17:33

Kada je izdrzo M. Pijade izdrzace i Dodik citajuci manifest KPJ-ua u zatvoru.

Name

yugosloven

29.07.2016 09:37

OVO SU NASI KOMENTARI NA BN A NE NA RTRS NE CITA OVO NIKO

ODGOVORITE
Name

borac

29.07.2016 11:09

Na RTRS-u su samo bosnjacki komentari srbima je baja zabranio komentare i galonja se ucutao a i Djoko karac je odustao od tih novina.

Name

KKK

29.07.2016 09:38

Mile voli disko i kolo šumadisko,ali mu dolar ne prija

ODGOVORITE
Name

telering

29.07.2016 09:39

Mato nisi li ti u stanju da mu postavis tri pitanja u celoj emisiji odmah napustaj tu televiziju,neda ti dodik da mu postavljas pitanja jer ih se boji.

ODGOVORITE
Name

miki

29.07.2016 09:44

Dodik je zavrsio mesarski zanat , to sve govori

ODGOVORITE
Name

Rodjo

29.07.2016 12:31

E bar da je tu u struci pa da nam meso pojeftini. Ovako i ono poskupljuje!

Name

Realitic

29.07.2016 09:50

Hahahahaha sad je i dolar kriv za njihove nesposobnosti, bande crvene. Sljedeci ce biti krivci poravnanje Plutona i Saturna ili eksplozija zvijezde u susjednom sazvijezdju ili bi se opkladio na neciste sile iz Marvelovih stripova. Prc Milojko pa glasajte za Lemija iz nase dimenzije. Hahahhahah

ODGOVORITE
Name

borac

29.07.2016 11:06

Ne brini ima dovoljno budala ponovo ce pobijediti jeftina smo mi raja.

Name

snoopy

29.07.2016 09:52

On je jedna pohlepna aždaja koja lagano ostaje bez glave!!!

ODGOVORITE
Name

lajkovan

29.07.2016 09:59

Čuj ovo dola potopio kakav dolar ova vlada i naš preCjednik je potopio sve nas

ODGOVORITE
Name

mitarrr miric

29.07.2016 10:14

ajmo svi zajedno,nemoze nam dolar nista jaci smo od dolara mogu samo .........................

ODGOVORITE
Name

realno

29.07.2016 17:30

..a onda je dosao lovac, rasporio vuku stomak i izvukao Zeljkicu..

Name

tzhc

29.07.2016 10:21

Cudi me da kao rijesenje nije naveo ukidanje novca i prelazak na robnu razmjenu.

ODGOVORITE
Name

razumio

29.07.2016 10:45

Robna razmjena bi podstakla stvaranje materijalnih dobara: ja tebi kilu meda, ti meni dvije ocerupane koke..

Name

fuj Mato

29.07.2016 11:05

Nisam mogao vjerovati da moja NOVINARCINA spane na n o v i n a r c i c a i da za neku crkavicu zajedno sa Lazanskim,Galijasevicem i ostalim su...uvlakovicima proda karakter i struku

Name

šojić

29.07.2016 10:30

Zgleda sa se Velikom vođi desio 'disbalans debalansa' budžeta. To je nekako najlogičnije objašnjenje s obziro da dolar skače.

ODGOVORITE
Name

altec

29.07.2016 10:35

Ljudi moji samo se malo zagledajte u dodovu facu.Dali je ovaj izraz lica normalan kod normalnog covjeka i jos politicara koji treba da vodi brigu i rješava probleme nase države.A ovaj novinar Mato je dotakao dno novinarske profesije kao i onaj "strucnjak" Lazanski.

ODGOVORITE
Name

Simonovic

29.07.2016 10:37

Oni sto sjede u javnim preduzecima kao sto je npr.Sume RS pretukli bi i rodjenog oca zbog Dodika,nije njih briga sta on prica jer njima je sigurno dok on vlada,SNSD hobotnica i ljigavci poput Radojicica ,Djokica i Pavica. Dodik zadnju deceniju nema opoziciju u RS vec samo saradnike,svemu je dopusteno i da radi i da prica,i moze mu se tako,ima alibi u popisu i referendumu. Sto se tice dostampavanja KM-a ,to ce se sigurno i desiti,sto ce dovesti do propasti ostalih banaka i dublje krize. Opet kazem, DODIKU JE SVE DOPUSTENO,iza njega stoje strukture moci koje su ga i postavile na vlast,a opozicija u RS ne postoji!

ODGOVORITE
Name

Istina!

29.07.2016 10:41

Za zgradu vlade dao 200 miliona maraka,koliko se moglo fabrika i radnih mjesta otvoriti da ljudi rade i osnivaju porodice,a ne da tumaraju po bijelom svijetu moleci da zarade za hljeb!?

ODGOVORITE
Name

Istina!

29.07.2016 10:45

Dobro se potrudio da Republika Srpska bude devastirana, opljackana i prezaduzena.Toliko o tome patriotu i velikom srpskom sinu,cu dao sinu kredit 3 miliona u Americi bi bio dozivotno iza resetaka,te pare su bile namjenjene za opste dobro svih srba iz Republike Srpske !!!!

ODGOVORITE
Name

Jakaba

29.07.2016 10:51

Ovaj covjek gotovo uopste ne spava, to se moze vidjeti po njegovom licu i podocnjacima, usljed hronicnog nedostatka sna njemu je komfuzija u glavi.

ODGOVORITE
Name

borac

29.07.2016 11:03

Pod hitno da se uvede nas srpski dinar sa bajinom slikom na svakoj novcanici pa ce nam privreda procvjetati.Stmpariju da otvori neko od tajkuna kao i obicno nastapati novca sto baja stalno potrazuje za taj novac kupiti svu privredu RS i rijesiti problem sta ce biti tad sa dinarom nece to vise nikoga interesirati.

ODGOVORITE
Name

Miri

29.07.2016 12:41

Ja mislim da ti neznas sta pricas I jedino ako Stankovica Cicica Dodika I ostale nisu nazvali zajednickim nadimkom DOLAR pa bi se policiska akcija trebala nazvati pod Tim imenom ja stvarno neznam o cemu ti pricas

Name

Maxo

29.07.2016 11:10

Nisam simpatizer ni Vlade a ni nekih drugi Partija medjutim u ovo doba Post Socijalizma Generacija koja je tada zivjela jos nije a vjerovatno ni nece se probuditi iz tog sna da Drzava tj Vlada treba da stvara radna mjesta otvara fabrike i zaposljava to je proslost i zaboravite. 90% onih cast bolesnim i invalidima koji su u losoj Ekonomskoj situaciji krivi su sami jer nerade ono sto se na trzistu trazi , slabo so kvalifikovani ili nedovoljno i kad pogledam u Familiji nevole raditi vise nego 6 sati na dan a i to je puno. Bave se necim a posle Srednje skole ili Fakulteta nisu nijednu strucnu knjigu procitali niti neki Sajam iz njihove privredne grane posjetili. Ko kod da dodje na vlast nece stanje poboljsati vise od 3% dok se ne promjeni svijest kod Gradjana RS a i Balkana

ODGOVORITE
Name

re maxo

29.07.2016 12:41

Eto nek' si se ti stručno usavršio.Još samo da se opismeniš i Svemir je tvoj.

Name

niks

29.07.2016 14:30

Maxo , a ko treba da stvori pogodan ambijent za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta ??? I koji se to poslovi nude na trzistu rada , a omladina nece da radi ??? Koliko vidim najtrazeniji su konobari i konobarice , naravno za rad na crno.

Name

UNIŠTENO

29.07.2016 11:12

RS je već uništena, jedino nešto vrijedi Banjaluka i okolina tj. jedan kanton.

ODGOVORITE
Name

mislim

29.07.2016 11:15

Kad traktorista prica o svetskim valutama!!??

ODGOVORITE
Name

E, budalet'ne

29.07.2016 11:28

KAD SE RAZUM POMUTI I KAD SE DUGO, PREDUGO IDE POGREŠNIM KOLOSIJEKO, ONDA SU REZULTATI OVAKVI.

ODGOVORITE
Name

Student

29.07.2016 11:30

On ima dijagnozu. To je rekla i njegova psihijatrica. I to nije problem. Međutim, niko neće da ga leči, što je veliki problem ne za njega, nego za nas. A terapija se takvim bolesnicima daje na IZBORIMA!!! Gorka pilula gubljenja vlasti!

ODGOVORITE
Name

Njego

29.07.2016 12:06

Dali se Dodik može zamisliti da je izgubio svu vlast.Da je obični građanin kao svi mi, a da je umjesto njega Slavko Vucurević

Name

boki

29.07.2016 11:45

Ako se nije pljackalo ,jeste se svercovalo ,predsjednice . A sverc je kradja drzave. Zar ne ,predsjednice?! A ruku na srce , I kralo se ! Kralo I otimalo,braco Srbi! Pamti narod...

ODGOVORITE
Name

Boki

29.07.2016 12:01

Samo mantraj i vračaj Rudonja.

ODGOVORITE
Name

razumio

29.07.2016 17:28

Da pojasnim: Ljudi se hvataju za rogove, a volovi za rijec!

Name

bgd

29.07.2016 12:06

Već su mnogi objavili koliki su gubici rafinerije brod.......dajte i vi ne kasnite

ODGOVORITE
Name

Milan

29.07.2016 12:16

Srbi ce zivjet u 4 Enklave 3 male i u jednoj vecoj to jest Banjaluci ostalo je davno propalo ,,Dodik je lazov i preverant

ODGOVORITE
Name

Mihajilovic Aleksandar

29.07.2016 12:20

Svaki put me iznenadi hahahaha da mi je znati ko mu pise tekstove hahahaha. Treba sabrati ove njegove izjave i objaviti kao stampano izdanje nadmasio bi i Nusica pa staricnosti a po gluposti je nenadmasan :P

ODGOVORITE
Name

Vladimir Kaplarevic

29.07.2016 12:21

Kriv mu je dolar,Amerika,vanzemaljci,pokemoni...samo nije on i ova raspala Vlada što je pod njegovom dirigentskom palicom!

ODGOVORITE
Name

Simo Udovicic

29.07.2016 12:22

Hahahahaha kao da je sav narod lud, on sam pametan, to je poniženje svog naroda kao da smo svi nepismeni!?

ODGOVORITE
Name

Petar Ilic

29.07.2016 12:23

OPROSTITE MU..NE ZNA STA PRICA....evo upravo sam se izvinjavao ljudima koji nisu iz RS...sramota me ko je nas predsjednik...obrukao nas hiljade i hiljade puta

ODGOVORITE
Name

Goran Djuric

29.07.2016 12:26

Samo je u Republici Srpskoj kriv dolar , kome više mogu zamazivati oči kriminalci nevidjeni!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Rakic Branko

29.07.2016 12:27

Glavni krivac je glupi narod a drugi krivac je ovaj glavati nesretnik koji u toj svojoj ogromnoj glavi nema grama mozga.

ODGOVORITE
Name

Neno

29.07.2016 13:41

U pravu si Branko,ali je problem sto i na ostale dvije strane imamo glavate koji misle da su svu pamet svijeta pokupili i kada nestane para pocnu podgrijavati nacionalizam a znamo kuda to vodi,,zato sva tri naroda pamet u hlavu

Name

Kozlic

29.07.2016 12:28

Bravo majstore manipulacije znaci sada je dolar kriv. Nisu ovi iz federacije ove barabe i teroristi. Kako im samo ostane nesto para za privredu kada silne pare dadose za finansiranje ID

ODGOVORITE
Name

MAX

29.07.2016 12:31

Republika Srpska je leglo Dollara i opasna je po Euro!

ODGOVORITE
Name

Milka

29.07.2016 12:32

Opet neko kriv ??? Sto bi rekao onaj na reklami"kako sam ja bio naivan"Otkud sad taj "dolar" da se pojavi pa da nas i on upropasti????

ODGOVORITE
Name

Aljosa

29.07.2016 12:34

Narod koji bira dotičnog bolje stanje od ovoga i ne zaslužuje. Što se mene tiče opet ga izaberite!?

ODGOVORITE
Name

Radoje Buha

29.07.2016 12:35

Nije on kriv,kriv je narod sto je biro ovakvu vlast.

ODGOVORITE
Name

Dragan Perovic

29.07.2016 12:36

Da,on je ekonomski ekspert....mesar iz Mrcevaca!?

ODGOVORITE
Name

Aleksandar

29.07.2016 12:38

Najveca istina,nazalost:(

ODGOVORITE
Name

Sasa Lex

29.07.2016 12:39

Šta reći, a ne zaplakati...ko ostane zadnji neka pogasi svjetlo!

ODGOVORITE
Name

Veco

29.07.2016 12:41

Kao veliki licni protivnik svega sto je Dodik i njegova sekta uradila (radi ili planira uraditi) ja Vas Nebojsa najkulturnije pitam sledece: - Da li zaista vjerujete da se, `ajde recimo vise od 30% ljudi iz Vase partije zaista angazuje iz razloga opsteg dobra i napretka ili individualnog "uvaljivanja" - Koliko je od tih ljudi zaista osposobljeno da preuzme odgovornost. Za koliko njih ce neki bitan resor u opstini ili gdje vec biti prvi puta da na internetu nadju nesto o tome sta trebaju razvijati? Zbog cega su vasi Kosarci, Nesici, mali i veliki Dodici bolji ili manje losi od onih idiota u redovima vasih protivnika? Zar vi nemate takodje skolarce iz garaza i privatnih skolica? Zar i vasi politicari ne zavrsavaju fakultete po 15 godina a onda odustanu menadzerisu na osnovu papira koje kupe tamo gdje se i ne pojave? Zar neki od njih ne obavljaju najvaznije funkcije? Zar ono sto Cicko radi u Sokocu moze da se nazove skolom ili necijom edukacijom?

ODGOVORITE
Name

niks

29.07.2016 14:22

Veco , Veco .... opet preskaces jutarnju terapiju ..... ccccccccc

Name

Pero

29.07.2016 12:49

Citam i ne vjerujem, pa ovo je za djecu do 4-tog razreda osnovne skole. Pa ovja misli da smo svi ludi ili zaista u RS zive majmuni koji nemaju pojma o nicemu. Bojim se da je ipak ovo drugo. Bjezte djeco, bjezite omladino i nedajte svoje godine za ovakve kretene.

ODGOVORITE
Name

Jovan

29.07.2016 13:04

Pa kako je dobio 50% glasova, nije ni prije bio pametniji? JA ne znam sta to moze da utice na privredu RS, kad RS nema uopste zdrave privrede... Ne znam kako se moze koristiti taj naziv privreda u RS

Name

Ha ha ha

30.07.2016 08:12

RS uopšte nema privredu. Psi pušteni s lanca su sve opljačkali i razvalili. J.benoj se kasno kajati....

Name

Jovan Cvijetić

29.07.2016 12:59

Mene zanima dali nas gosp. Predsjednik smatra baš tolikim retardima.

ODGOVORITE
Name

baš tako

29.07.2016 13:24

To i jesmo !

Name

Duro

29.07.2016 13:24

Ne samo da smatra već se prema narodu i ponaša kao da je retrdiran, može mu se: dok je ovaca biti će i vune...

Name

SNSD džemat

29.07.2016 13:33

Očigledno da nas smatra. Ali, kako naš narod kaže, očajnik se i za slamku hvata...

Name

Miki

29.07.2016 18:37

On nije gospodin

Name

Penzioner

29.07.2016 13:09

Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu povećala gubitke na 551,1 milion KM

ODGOVORITE
Name

VETERAN

29.07.2016 13:13

MATE NASTA SI SPAO.....PRODAS SE ZA SITNU LOVU,POSTAO SI PLACENIK MOZES I MEDJU ISIL,BOLJE CE PLATITI.....GADIS MI SE

ODGOVORITE
Name

mimo

29.07.2016 13:27

MENE JE ISTINSKI SRAMOTA,KOGA IMAMO ZA PRESJEDNIKA.PA TAJ COVJEK NISTA NIJE PAMETNO REKAO PET GODINA!!

ODGOVORITE
Name

Pops

29.07.2016 13:35

Bravo Nebojsa 100 pro.tacna analiza.

ODGOVORITE
Name

J*bes političare

29.07.2016 15:31

Bravo Nebojša.100% si u pravu.Odličan komentar.

Name

yugosloven

29.07.2016 13:36

TRI VALUTE SRBI KAZU EVRO HRVATI EURO MUSLIMANI EHURO PROBLRM TRI SLOVA V U H

ODGOVORITE
Name

re

29.07.2016 13:52

A Sojic kaze Evrici

Name

yugosloven

29.07.2016 14:09

DJOLE JA SAM IZNENADJEN I UVREDJEN

Name

Od srca

29.07.2016 13:58

Taj "opasni dolar" je kao neka ratna podmornica. Potopi nas, a nismo ga ni vidjeli.

ODGOVORITE
Name

mami

29.07.2016 15:02

Najveće preduzeće u RS je masinerija SNSD-a! Proizvodi kretene!

ODGOVORITE
Name

Milan

29.07.2016 15:20

Pa skoro je predsjednik rekao da je ovo najbolja godina ,i da zivimo ko u svici i americi

ODGOVORITE
Name

mima

29.07.2016 15:54

Cuj Lemija ima i on privredu,ekonomiju i drzavu. Stvarno glupostima nikad kraja.

ODGOVORITE
Name

TRN

29.07.2016 16:18

Eh danas hoce iznenaditi sa nekim Referendumom o Dollaru!

ODGOVORITE
Name

Ja država

29.07.2016 16:32

Poslije mene potop.

ODGOVORITE
Name

Rony

29.07.2016 18:34

Tačno tako: potop. Čovjek funkcioniše na konfliktima na koje niko ne odgovara, vodi dijalog sa samim sobom. Ni novinar mu nije potreban u TV emisijama.Do prije mjesec dana bili smo bolji od Šwice, odjednom nas dolar ugrozio

Name

max

29.07.2016 18:29

Hajde neko da izbaci odnos dolara i eura da preracunamo, ranije i sada

ODGOVORITE
Name

Miki

29.07.2016 18:38

Bubnjar voli da lupa

ODGOVORITE
Name

Pero

29.07.2016 20:43

Veliki Srbin, samo po stomacini. Al` mu ovaj pitanja servira. Ja sam mislio da ovdje med i mlijeko teče umjesto Dasnice.

ODGOVORITE
Name

NEURACUNLJIVI PRECJEDNIK

29.07.2016 20:58

MA BOLAN DODO ZNAS LI TI STA PRICAS IL SU TE BUVE NAPALE PA BUNCAS. UZROK OVAKVOG STANJA SI TI I TVOJI LOPOVI, SPIRKAN,TEGELTIJA KAJA KOVAC I DRUGI MNOGI LOPOVI KAO I TI NESRETNICE RODA SRPSKOGA UNISTIO SI SVE!

ODGOVORITE
Name

xcx

30.07.2016 06:47

Uvozi nam Dodik maglu iz Amerike 8 godina.

Name

Galeb

29.07.2016 22:41

Kakav dollar kakav euro RS je oplackana I to je oplackala sadasnja vlast najvise Kao I prosle vlade jedino revolucija moze vratiti oplackano ko nema pokrice odaklemu imovina oduzeti vratiti narodu I drzavi a takve pozatvarati dozivotno dosta su plackali I lagodno zivjeli na Krvi nesrecnog naroda

ODGOVORITE
Name

Rade

29.07.2016 23:27

Države duguju bankarima i masonima, dakle ko je zlo, masoni i bankari.

ODGOVORITE