Петиција за извињење жртвама "Олује"

Иницијатива младих за људска права из Хрватске покренула је петицију и позвала је тамошње грађане да је потпишу како би се на тај начин званично извинили свима онима који су у акцији хрватске војске и полиције "Олуја" изгубили ближње, који су опљачкани, протерани и који не могу да се врате у Хрватску.

Регион 29.07.2016 | 08:45
Петиција за извињење жртвама "Олује"
На сајту Иницијативе наводи се да се ове године обележава 21. годишњицу операције "Олуја" и позивају се грађани да потпишу петицију извињења онима који су у њој невини страдали и онима који су изгубили своје најмилије и највредније.

"Покажимо лице Хрватске којем је стало до правде и које изражава солидарност са жртвама", наводи Иницијатива младих за људска права из Хрватске и додаје да ће ову петицију и потписе доставити представницима удружења жртава "Олује", који још увек чекају правду за злочине.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

андјатривић

29.07.2016 07:12

Добра идеја од младих...наравно у колико их предпостављени подрже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

29.07.2016 07:35

Људски зивот се не мозе надокнадити и купити.м..али ово је ипак гест за поздравити само признањем и прастањем али не заборављањем мозе се градити будуцност дрзаве и младих људи будуцих нарастаја.Свака рана исто боли а свака мајка исто плаце и зали?????!!!

ОДГОВОРИТЕ