Peticija za izvinjenje žrtvama "Oluje"

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske pokrenula je peticiju i pozvala je tamošnje građane da je potpišu kako bi se na taj način zvanično izvinili svima onima koji su u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja" izgubili bližnje, koji su opljačkani, proterani i koji ne mogu da se vrate u Hrvatsku.

Region 29.07.2016 | 08:45
Peticija za izvinjenje žrtvama "Oluje"
Na sajtu Inicijative navodi se da se ove godine obeležava 21. godišnjicu operacije "Oluja" i pozivaju se građani da potpišu peticiju izvinjenja onima koji su u njoj nevini stradali i onima koji su izgubili svoje najmilije i najvrednije.

"Pokažimo lice Hrvatske kojem je stalo do pravde i koje izražava solidarnost sa žrtvama", navodi Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske i dodaje da će ovu peticiju i potpise dostaviti predstavnicima udruženja žrtava "Oluje", koji još uvek čekaju pravdu za zločine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

andjatrivić

29.07.2016 07:12

Dobra ideja od mladih...naravno u koliko ih predpostavljeni podrže.

ODGOVORITE
Name

snouden

29.07.2016 07:35

Ljudski zivot se ne moze nadoknaditi i kupiti.m..ali ovo je ipak gest za pozdraviti samo priznanjem i prastanjem ali ne zaboravljanjem moze se graditi buducnost drzave i mladih ljudi buducih narastaja.Svaka rana isto boli a svaka majka isto place i zali?????!!!

ODGOVORITE